Džesika Čestejn

Biografija

Jedna je od najtraženijih glumica svoje generacije. Imala je sjajnu 2011. godinu u kojoj je osvojila niz nominacija i nagrada za svoj rad. Poslednji put smo je gledali u filmu kuće The Weinstein, Bez zakona, uz Šiju LaBufa i Toma Hardija, a nedavno je dala glas liku jaguara u crtaću kompanije DreamWorks Animation Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi.. Trenutno na Brodveju ima glavnu ulogu u predstavi nagrađenoj nagradom Tony The Heiress, a nedavno je iz produkcije izašao film Eleanor Rigby u kome je gledamo uz Džejmsa MekAvoja, autora i reditelja Neda Bensona. U 2013. glumiće u horor drami Mama reditelja Andresa Muskijetija.
 
U 2011. glumila je uz Breda Pita i Šona Pena u drami Drvo života reditelja Terensa Malika. Film je zaradio nominaciju za Oskara, a osvojio je Zlatnu palmu u Kanu i nagradu Čikaškog društva filmskih kritičara za najbolji film. Iste godine glumila je u filmu Texas Killing Fields, Miramaxovom The Debt, u adaptaciji dela Vilijema Šekspira Coriolanus i u Jef Nikolsovom Take Shelter. Čestin je gledaocima najpoznatija kao Silija Fut, nesigurna južnjakinja koja nastoji da se uklopi u visoko društvo u filmu kompanije Dreamworks, nominovanom za Oskara i snimljenom prema hit-romanu Kerin Stoket The Help. Tom ulogom je zaslužila nominaciju za nagradu Oskar za najbolju sporednu ulogu, nominaciju za Zlatni globus kao i nominacije Screen Actors Guild-a i Critics’ Choice-a.

Za produkciju predstave “Saloma” pozorišta Wadsworth Theatre u Los Anđelesu, Estele Parsons (rediteljka) i Al Paćino su ju odabrali za glavnu žensku ulogu. Producent Beri Navidi kasnije je započeo snimanje filma Wild Salome u režiji Ala Paćina, za koji su snimali iza pozornice i delove predstave. Kasnije je dobila glavnu ulogu Jolene u Den Ajrlandovom filmu i osvojila titulu najbolje glumice 2008. na filmskom festivalu u Sijetlu, a na pozorišnim daskama pojavila se ponovo u ulozi Dezdemone u izvođenju klasika “Otelo” uz Filipa Sejmura Hofmana.

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk