13271

Mama

Mama, Španija, Kanada, 18 januar 2013

Sinopsis

Giljermo del Toro predstavlja „Mamu", triler sa natprirodnim elementima koji priča zastrašujuću priču o dve devojčice koje su nestale u šumi istog dana kad je njihova majka ubijena. Kad ih spasu nekoliko godina kasnije i kad deca započnu novi život, saznaće da postoji nešto ili neko ko i dalje želi da ih ušuška pred spavanje.
Mama
Onog dana kad je njihov otac ubio njihovu majku, sestre Viktorija i Lili su nestale nedaleko od njihovog kraja u predgrađu. Pet dugih godina, njihov stric Lukas (Nikolaj Koster Valdo) i njegova devojka, Anabel (Džesika Častejn), neprestano su tragali za njima. Ali kad ih, igrom slučaja, pronađu žive u oronuloj kolibi, par će se zapitati da li su devojčice jedini gosti koje su doveli u svoj dom.
Mama

Kasting

Režija: Andres Muschietti

Uloge:  Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier

Mama

Kritika

Interesantan film, koji atmosferom i realizacijom podseća na legendarna ostvarenja žanra poput "Egzorcista" ili "Predskazanja", jasno se oslanjajući na neprevaziđeni šmek "ranog horora" 70-tih i 80-godina 20. veka. I to je dobro!

Psihološki horor, bez nebrojenih posečenih trupova iz kojih na sve strane šikljaju galoni krvi strave, tako popularni u horor-nadogradnji novih izdanaka žanra u "moderno doba". Svedeni broj likova, koji dočaravaju unutrašnji nemir, taman toliko da ostanete prikovani za mrak bioskopskih sedišta ustreptalih osećanja tih 100 minuta koliko i treba...

I finale, koje daje sasvim novu dimenziju!

Špansko-kanadska stvaralačka kombinacija, dobitna, i to se vidi. Prvi dugometražni film reditelja od koga se mnogo očekuje. Uz zaleđinu Giljerma del Tora, nema prevare...

Samo treba da budete sigurni šta gledate. Jedan, skoro, intimističan horor, kakvi se više skoro i neprave...

 

Đorđe Mijušković

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk