20467

Paklene ulice 5

Fast Five, SAD, 29 april 2011

Sinopsis

Vin Dizel i Pol Voker predvode ponovno ujedinjenje svih zvezda iz svakog poglavlja ove eksplozivne franšize koja se temelji na brzini u filmu „Paklene ulice 5". U ovom nastavku, bivši policajac Brajan O'Koner (Pol Voker) udružuje se s bivšim zatvorenikom Domom Toretom (Vin Dizel) na suprotnoj strani zakona. Dvejn Džonson će se pridružiti omiljenim povratnicima: Džordani Bruster, Krisu „Ludakrisu" Bridžisu, Tajrisu Gibsonu i mnogim drugima u ovoj ultimativnoj trci visokih uloga.

Paklene ulice 5
Otkad su Brajan i Mia Toreto (Bruster) izvukli Doma iz pritvora, prelazili su mnoge granice da bi pobegli vlastima. Saterani u ćošak u Rio de Ženeiru, moraju da odrade još jedan, poslednji poslić kako bi dobili svoju slobodu. Dok sastavljaju elitni tim vrhunskih trkača, neočekivani saveznici znaju da je njihova jedina šansa da se izvuku za sva vremena da se suprotstave korumpiranom biznismenu koji ih želi mrtve. Ali on nije jedini koji im je za petama. Pragmatični federalni agent Luk Hobs (Dvejn Džonson) nikad ne maši svoju metu. Kad dobije zadatak da pronađe Doma i Brajana, on i njegov tim će započeti napad svim silama kako bi ih uhvatili. Ali dok njegovi ljudi budu jurcali po Brazilu, Hobs će shvatiti da ne može da razdvoji dobre momke od loših. Moraće da se osloni na svoje instinkte kako bi saterao u ćošak svoj plen... pre nego što ga neko drugi ne preduhitri.
Paklene ulice 5

O Filmu

Kad je produkcijski tim počeo da radi na „Paklenim ulicama 5“, znali su da su teme porodice, lojalnosti i žrtvovanja koje su ukorenjene u ovaj serijal te koje iznova i iznova vraćaju fanove ovom filmu. Na kraju četvrtog dela, Brajan je napravio krajnju žrtvu: još jednom je stao na stranu Doma i izvukao ga iz pritvora, dok se u isto vreme odrekao svoje slobode da bi se pridružio Miji u begu. Zbog ove posvećenosti njih dvojica su se zbližili kao braća. „Dom je prestao da žali za gubitkom Leti i opet je u begu s Brajanom i Mijom, tako da tu još uvek postoji priča koju vredi ispričati,“ kaže Dizel. „Vin je veoma drugačiji od Doma, ali kad Vin dođe na snimanje on postaje Dom. Postane tiši i usredsređeniji. To što sam u mogućnosti da od njega dobijem povratnu reakciju o liku koji tumači pomaže mi da stvorim boljeg lika,“ kaže scenarista Morgan.

Kasting

Džordana Bruster koja reprizira ulogu Mije Toreto bila je zadovoljna što se devojčica iz prvog dela pretvorila u snažniju, seksipilniju ženu koja podnosi život begunca čeličnom odlučnošću. „Kao glumici zahvalno je pogledati kako vam se lik razvijao u toku godina i videti tako značajne promene,“ kaže Džordana. Za Vokera je takođe bilo zahvalno videti razvitak bivšeg policajca Brajana O’Konera u toku protekle decenije. „Posle 10 godina, Brajan je konačno shvatio da svet nije više crn i beo. Dom je možda bio s druge strane zakona, ali on je očigledno bio dobar momak. Brajan mu se pridružio i konačno je tamo gde je oduvek trebalo da bude. Najbolji policajci postaju fenomenalni kriminalci i obratno,“ kaže Voker. Njihova ekipa se učvrstila kad je Dvejn Džonson izrazio želju da se pridruži franšizi u ulozi strašnog neprijatelja koji preti da uhvati Doma, Brajana i njihovu ekipu. „Hobs nije nužno zlikovac,“ kaže scenarista. „Tačniji naziv bi bio ’kontagonista’. On je samo lik koji strastveno radi svoj posao, a to je da uhapsi dva kriminalca, Brajana i Doma. Nije zlikovac, samo čovek koji je spreman da uradi sve što je potrebno da ih uhvati... žive ili mrtve.“
Paklene ulice 5

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk