7853

Braća Blum

The Brothers Bloom, SAD, Godina 2008

Sinopsis

Blum i Stiven su braća, profesionalni prevaranti koji žele da svoju karijeru okončaju unosnom obmanom ekscentrične bogatašice Penelope u spektakularnoj avanturi koja će ih odvesti na put oko sveta.
Blum se smišljeno uvlači u život dosadne i usamljene bogate naslednice iz Nju Džersija. Kada iskrena romansa među njima počne da cveta, on će doći u situaciju da preko volje mora da zloupotrebi njenu naivnost.
Braća Blum
Ali, Penelope je već zagrizla mamac i impulsivno se priključuje Blumu, Stivenu i seksi Japanki po imenu Bang Bang na prekookeanskom brodu na putu za Grčku.
Penelope je ubeđena da je pred njom avantura života i nudi ček od milion dolara za taj dil. Dok četvorka prolazi kroz Atinu, Prag, Meksiko, Sankt Peterburg, lanac prevare steže se sve čvršće i Blum počinje da se pita da li je njegov brat smislio najopasniju prevaru svog života.
Braća Blum

O Filmu

Filmska ekipa planirala je da sve snimi u Pragu i na Malti, ali ekspedicija zadužena za lokacije otvorila im je oči ka drugim mogućnostima -Beogradu i Crnoj Gori.
Crna Gora je bila savršeno okruženje za Blumovo ostrvo-utočište, a kada je filmska ekipa stigla u Beograd, shvatili su da ovaj grad mogu iskoristiti kao Sankt Peterburg i Berlin.
U to vreme zima je polako napuštala istočnu Evropu i vreme se pokazalo kao velik izazov. Prve nedelje u Beogradu ekipa je bila zarobljena zbog kiše, međutim, iako nije bila planirana, to je zapravo završilo dosta stvari na filmu.
Za ekskluzivni voz kojim braća i Penelope putuju kroz Evropu, filmska ekipa odlučila se za voz jugoslovenskog predsednika Tita. Garnitura iz 1947. godine sa očuvanim kupeima, ležajevima za spavanje, tamnim parketom i još pregršt luksuznih stvarima, bila ima je od velike koristi.
Braća Blum

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk