13116

Avanture Tintina

The Adventures of Tintin , SAD, Novi Zeland, 23 decembar 2011

Sinopsis

Tintin i njegovi prijatelji otkrivaju gde leži izgubljeni piratski brod i kreću da pronađu blago s njega...
Avanture Tintina
Avanture Tintina

O Filmu

Rađen po poznatom belgijskom stripu. Prvi strip iz serijala o Tintinu, Belgijanac Žorž Remi Erž objavio je 1929. godine. Do sada je prodato više od 230 miliona primeraka stripa, prevedenog na više od 70 jezika. Mladog hrabrog belgijskog novinara u avanturama po svetu uvek prati njegov pas Sneško, a često mu pomaže i stari kapetan Hadok.

Ovaj film povezuje tri priče "Kraba sa zlatnim štipaljkama", "Tajna jednoroga" i "Blago Rakama Crvenog".

Kasting

Piter Džekson kaže da je odrastao uz Tintina: “Pokušavao sam da ga čitam čak i na francuskom. Kada ste mali, lako se uvučete u njegov svet i zamišljate da proživljavate sve te avanture zajedno. Bio sam oduševljen kada me je Stiven pozvao da se pridružim ekipi. Ovaj film je polu-avantura, polu-detektivska misterija, zasnovana na prijateljstvu i odanosti između kapetana Hadoka i Tintina.”
Džejmi Bel je oduševljen ulogom: “Tintin je fascinantan junak, koji poseduje iskrenost i nezajažljivu radoznalost prema svetu koji ga okružuje. Uvek želi da uradi pravu stvar, neustrašiv je i pravičan, zbog čega mu se svi dive.”
Iako ne progovara, jedan od glavnih heroja je Tintinov pratilac Milu. “On mu beskrajno veruje, jer mu uvek pomaže da ispravi greške,” objašnjava Spilberg.
Uloga glavnog negativca Sakarina pripala je Danijelu Krejgu: “Snimanje je bilo izuzetno zabavno, trudio sam se da budem što opasniji i odbojniji.”
Endi Serkis tumači kapetana Hadoka: “On i Tintin su potpuno različiti. Tintin može dosta da nauči od njega i daje mu šansu da se iskupi.”
Podjednako zanimljivi su i blizanci Tompson i Tomson: “Oni su poput Čarlija Čaplina i drugih velikana nemog filma. Pronicljivi su, ali i nespretni. Iako misle da su najbolji detektivi na svetu, očigledno su među najgorima. Neverovatno su zabavni.”
“Film je pun jarkih boja, uzbudljivih pustolovina, egzotičnih lokacija i moralnih pouka. Siguran sam da će Tintin osvojiti decu, a njihove roditelje vratiti u detinjstvo,” zaključuje Piter Džekson.   
Avanture Tintina

Kritika

Misterioznije od Agate i Šerloka, avanturističkije od Indijane Džonsa, mnogo gusarskije od njanjavih Pirata sa Kariba...
Primer fenomenalne 3D-izacije poznatog karaktera. Posle pet minuta naprosto se zaboravi da se radi o animaciji, i likovi počinju stvarno da žive, u vremenu kada su novinari bili ljudi avanturističkog duha i jurili dobre priče putujući oko sveta, a ne kao danas da sede u stolici i prepisuju sa Interneta...
Film se završava uvodom u predstojeće nastavke... Pravi spektakl za male i odrasle dečake. dobro, i poneku devojčicu - obavezno gledati u 3D!

Primedba prevodiocima filma: ne radi se o 200 kilograma blaga, jer ta težina (znamo da je zlato skoro dva puta teže nego olovo iste zapremine) stala bi u jednu škrinju... a ne celo potpalublje broda... kao najveće blago svih vremena -  pre se radi se o 200 tona (Weight, Wain ili Wey - arhaične engleske mere oko 1 tone)
 
Petar Čubelić

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk