8994

Osvetnici 2: Era Altrona

Avengers 2: Age of Ultron, SAD, 01 maj 2015

Sinopsis

Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Wudow i Hawkeye stavljeni su na ultimativni test preživljavanja, jer sudbina cele planete zavisi samo od njih! Zli Ultron je napao, i samo Osvetnici mogu da ga zaustave. U toj nameri sklopiće neka nevoljena savezništva i preduzeti neke potpuno neočekivane akcije...
Osvetnici 2: Era Altrona
A zli Ultron je niko drugi do - Džejm Spajder (mada samo glasom, pošto mu se stas ne vidi)!
Osvetnici 2: Era Altrona
Osvetnici 2: Era Altrona

Kritika

Ovo je baš konfekcijski film! Velika sklepancija, prilično bez smisla, naređanih kadrova koji mogu da budu zabavni, ali bez ikakve pretenzije da pretenduju na ozbiljniju filmsku, čak i superherojsku umetnost!

U poređenju sa prvim delom nastavak "Osvetnika" džinovski je korak nazad. Zašto se to desilo, kad su reditelj i scenarista isti, verovatno je pitanje na koje nikad nećemo da saznamo odgovor. Bar ne do trećeg dela, pa četvrtog, pa dvanaestog, pošto je očigledno da će se franšiza nastaviti u nedogled. Ipak, ljudski je bilo da se očekuje da će svaki sledeći nastavak bar nijansu da donese više imaginacije i inspiracije nego prethodni. Ali, ovi filmovi kao da se prave sve manje za ljude, a sve više za robote i slične mehaničke oči zaslepljene stalno jednim-te-istim akcionim egzibicijama.

Naravno, ovi "Avendžersi" biće gledani. I sledeći će biti, pošto je na kraju sasvim jasno naznačeno da se avantura nastavlja, uz pojavu nekih novih "Osvetnika". E, pa, upravo u tom grmu i leži "glavni zeka", previše je likova ovde stvoreno, neki od njih i totalno nebitnih, tako da se stiče utisak "gubljenja scenarističke glave". Da se zadržao glavni koncept na ionako brojnim likovima iz prvog dela, bilo bi mnogo ubojitije. Čak i uvođenje Altrona/Ultrona, kao glavnog negativca, deluje prilično neuverljivo za celu frku u kojoj se na kraju stiče utisak da se ne zna "ni ko pije, ni ko plaća". Pardon, zna se ko plaća - siroti gledalac...

 

Đorđe Mijušković 

 

"First, you try to understand what the hell is going on. Then you slowly realize that you will never understand what is going on. And, last, you wind up with the distinct impression that, if there was anything to understand, it wasn't worth the sweat."

"Najpre nastojite da otkrijete šta se, dođavola, tu dešava. Zatim polako shvatate da nikad nećete shvatiti šta se dešava. A, na kraju krajeva, stičete utisak da, ako je tu bilo i nešto da se  razume, nije uopšte  vredno truda"

Anthony LaneNew Yorker

 

"Writing and directing "Avengers: Age of Ultron," Joss Whedon proves he has a superpower of his own: mediocrity."

"Pišući i režirajući 'Avengers: Age of Ultron' Džoš Vedon dokazao je da i sam ima supermoć - sopsteno mediokritetstvo"

Kyle SmithNew York Post

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk