34078

Asteriks i Obeliks u Britaniji

Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté , Francuska, Italija, Španija, Mađarska, 17 oktobar 2012

Sinopsis

Godina je 50 p.n.e. a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučiće da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog sveta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobeda je brza i zagarantovana. Mada... Jedno maleno selo uspeva da se odbrani, ali njihova snaga posustaje, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje svog vernog oficira Odmereniksa do potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu koje je poznato po svom otporu prema najezdi Rimljana.
Asteriks i Obeliks u Britaniji
U tom selu, Asteriks i Obeliks već imaju pune ruke posla. Njihov starešina im je poverio zadatak da od Plašiviksa, njegovog dosadnog nećaka koji je nedavno došao iz Lutecije, naprave pravog muškarca. A njihov zadatak nije ni približno završen. Kad Odmereniks dođe po pomoć, Gali će odlučiti da mu daju bure s njihovim čuvenim magičnim napitkom. Asteriks i Obeliks će ga ispratiti do Britanije, zajedno sa Plašiviksom. Uostalom, putovanje će pružiti izvanrednu priliku da završe obuku mladog čoveka. Nažalost, nikad ne ide sve po planu...
Asteriks i Obeliks u Britaniji

O Filmu

LIKOVI

Gali
Asteriks, Obeliks i Garoviks
Šta radi normanski ratnik kada ode u posetu stranoj zemlji? Nađe najbliže selo i poubija stanovništvo. Pilemozgić je jedan od takvih, sve dok ne upozna Mis Mekintoš koja će se baciti na posao da ga obrazuje. Da li će stroga guvernanta uspeti da pronađe gospodina u ovom varvarinu?

Asteriks, junak ovih avantura, ratnik bistrog uma, pametan, upušta se, bez premišljanja, u najopasnije poduhvate. Obeliks je Asteriksov nerazdvojni prijatelj. Nosi menhire (ili stećke, kako su te kamenčuge zvali u starijim izdanjima stripova), obožava divlje svinje i oštre tuče, a spreman je da napusti sve da bi pratio Asteriksa u novoj avanturi. Njihov pratilac je Garoviks, jedini pas-ekolog, koji besomučno laje kada neko poseče stablo.
Plašiviks
Plašiviks, mladić iz Lutecije, pevač i poeta, neće nikada zaboraviti boravak u Britaniji, koji je od njega napravio čoveka.

Rimljani
Julije Cezar  -
general i šef svih Rimljana, autor "Zapisa o Galskim ratovima". Njegovi "Zapisi o Asteriksu" iako manje poznato delo, mnogo su življeg sadržaja.
Megakursus -
Mladi Cezarov pomoćnik, od nedavno u štabu. Megakursus je ambiciozan. Sanja o slavi i bogatstvu. Sledi smelu ideju: uključiti strašne normanske ratnike da bi se savladao britanski otpor. Ali, upravo on će izgubiti podršku Severa...

Britanci
Kordelija

Svakog dana, u pet popodne, Kordelija, kraljica Britanije prekida sve aktivnosti da bi popila šolju vruće vode. Ništa je ne može sprečiti u praktikovanju ove svete tradicije, čak ni rimske armije koje opsedaju njeno selo.

Odmereniks, Ofelija i Mis Mekintoš
Ser Odmereniks mladi britanski džentlmen u najboljem smislu te reči, dolazi u pomoć njenom veličanstvu Kordeliji, britanskoj kraljici. Da bi odbio napad legija Julija Cezara, odlazi inkognito u Galiju da traži čarobni napitak od Asteriksa i njegovih prijatelja. Mlada prelepa žena, stanovnica Londonijuma, prestonice Britanije, Ofelija, njegova je verenica. Ali, to se ne vidi, jer mladi gospodin pazi šta priča i prilično je uzdržan. U tajnosti, Ofelija iščekuje izjavu ljubavi koja će pokazati njegovu strasnu naklonost.
Mis Mekintoš hladna i stroga guvernanta, vodi računa o Ofelijinom ugledu. Čak će pokušati da Obeliksa pretvori u autentičnog britanskog džentlmena, dostojnog kraljičinog podanika. Nazdravlje!

Normani
Olaf Strašni
Olaf Strašni, strašni šef Normana koji ubija sve koji mu stanu na put i ne zna šta je strah. Kao što znamo, strah vam daje krila, a Olaf Strašni sanja o tome da može da leti. Potreban mu je užasan strah uz pomoć koga će naučiti da leti. A on, kao i svi Normani, ne zna za strah.
Pilemozgić

Kasting

Režija: Laurent Tirard

Uloge: Gérard Depardieu (Obeliks), Edouard Baer (Asteriks), Fabrice Luchini (Cezar), Catherine Deneuve (Britakska kraljica) 

Asteriks i Obeliks u Britaniji

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk