7350

Wild Card

SAD, 30 januar 2015

Sinopsis

Nik Vajld je telohranitelj u Las Vegasu. On je opak opak, ali i sam ima problema s kockanjem. E, pa, kada mu prijatelj bude prebijen, Nik je tu da pomogne. Međutim, udariće na sina moćnog mafijaškog bosa...
Wild Card
Wild Card

O Filmu

Scenario za film napisao je William Goldman, dvostruki dobitnik nagrade "Oskar", za filmove "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969) i "All the President's Men" (1976)

Kritika

Jedan minoran film, baš onako krajnje nebitan, koji nije uspeo da se uzdigne ni na nivo pilot epizode neke serije za koju u startu svi znaju da je predodređena za odstrel, padajuci u sopstveni oblivion jos pre pocetka odjavne spice.

Neuspeli rimejk neuspelog "B" filma "Heat" iz  1986. godine sa Bertom Rejnoldsom.
Ok, tvrdokorni fanovi Džejsona Statama dobiće svog, ovog puta pomalo izanđalog Statama, koji izgleda da glumi u svakom filmu iznova samog sebe iz svojih prethodnih filmova, preskačući time makar potrebu za detaljnijnijim upoznavanjem s likom i delom glavnog junaka - dakle kao i uvek Englez (menja ime u svakom filmu, ali nebitno), naravno mnogo opasan igrač, ali ovaj put minus - duhovite replike i zavrzlame a la Crank, minus vratolomne vožnje i kršenja kola a la Transporter, minus bilo kakve scene seksa, minus napetost i minus sve ostalo što cini jedan dobar film.

Ono što fascinira jeste potpuna neverica da je ovaj tanušni, generički i do besvesti predvidljiv scenario, čak jos po sopstvenom romanu napisao jedan Vilijam Goldman, dvostruki dobitnik nagrade "Oskar", za filmove "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969) i "All the President's Men" (1976).
 
Petar  Čubelić

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk