9867

U potrazi za Šugar Menom

Searching For Sugar Man, Velika Britanija, Švedska

Sinopsis

Uzbudljiva priča o traganju za dokazima o autentičnosti jedne legende i priča o putovanju u nepozanto. Film dramatične kompozicije napetog bioskopskog trilera i sjajno prepletenih finih, dubokih slojeva. „U POTRAZI ZA ŠUGAR MENOM“ je zadivljujući dokument o čudu, svedočanstvo o snazi poezije, priča o proroku koji je pronašao svoje mesto, bajka o izgnanom koga pozivaju da se vrati iz nedođije nepostojanja! Priča koja svojim čudima svedoči o neverovatnim spojevima Afrike i Amerike.
U potrazi za Šugar Menom
Jedan od najvećih festivalskih i bioskopskih hitova u istoriji savremenog dokumentarizma! Film koji je na svim festivalima širom sveta na kojima je prikazan osvojio nagradu publike kao neodoljivo i prosvetljujuće bioskopsko iskustvo. Pored nagrade koju su mu i u Amsterdamu dodelili gledaoci, proglašen je i za najbolji muzički dokumentarac prestižne IDFE. Nedavno je zvanično nominovan za Oskara, a po nepodeljenom mišljenju i evropske i američke kritike jedan je od najznačajnih kandidata da tu nagradu i osvoji. U Švedskoj je nominovan u sedam kategorija za najveću švedsku godišnju filmsku nagradu Guldbage, počev od nominacija za najbolji film i za najbolji dugometražni dokumentarac.

 

Ovaj fantastični uspeh filma svakako je zanačajno povezan i sa vrhunskom švedsko-engleskom koprodukcijom u kojoj je nastao - sjajno snimljen, zadivljujućeg zvuka i, najviše od svega, vrhunske montaže i režije mladog švedskog autora Malika Benđelula. U svemu tome važnu ulogu svakako je igrao i producent filma, Sajmon Čin, jedan od najznačajnijih kreativnih producenata u svetu, čiji je ovo treći za redom izuzetno uspešni dokumentarac koji ostvaruje ovakve vrhunske rezultate.

U potrazi za Šugar Menom

Kasting

Režija: Malik Bendjelloul
U potrazi za Šugar Menom

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk