11037

Između svetova - Twixt

Twixt, SAD, 17 maj 2012

Sinopsis

Pisac Hal Baltimor, u okviru turneje povodom nove knjige, dolazi u mali grad i upliće se u istragu o ubistvu mlade devojke. Iste noći, u snu, posećuje ga i misteriozni duh mlade žene po imenu „V“. Iako nije siguran u njenu vezu sa ubistvom, zahvalan je na priči koja mu je podarena. Postepeno, on otkriva istinu, koja iznenađujuće ima mnogo više veze sa njegovim životom nego što je on mogao da zamisli.  Kopolin novi film inspirisan je gotskim hororom iz dela Edgara Alana Poa.

Između svetova - Twixt
Frensis Ford Kopola je američki reditelj, producent i scenarista. Pripada grupi „Novi Holivud“, nastaloj 70-ih godina prošlog veka, koju čine nekonvencionalni filmski stvaraoci kao što su: Martin Skorseze, Stiven Spilberg, Robert Altman, Piter Bogdanovič, Vudi Alen i Brajan De Palma.
Kao reditelj, proslavio se filmskim serijalom „Kum“, o italijansko-američkoj mafijaškoj porodici Korleone, za koji je nagrađen sa četiri Oskara. Od ostalih filmova za koje je Kopola dobio visoka priznanja, izdvajaju se: „Apokalipsa danas“, „Drakula“ i „Prisluškivanje“. Jedan je od šest reditelja koji su dobili „Zlatnu palmu“ na Kanskom festivalu, a jedini koji je obe osvojio u istoj dekadi.
Između svetova - Twixt
Između svetova - Twixt

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk