9299

Mala smrt (Slatka tajna orgazma)

The Little Death, Australija, 25 septembar 2014

Sinopsis

Mladi par izgleda prilično zadovoljan svojim seksualnim životom... osim po pitanju malo divljijeg seksa!
Mala smrt (Slatka tajna orgazma)
Žena otkriva da može da postigne orgazam samo ako svog partnera dovede do suza! Seksualni eksperiment se izmiče kontroli. A tu je i telefonski operater koji prima "prljave" pozive, kao i novi šarmantni komšija. Koliko smo daleko spremni da idemo da bi postigli totalno zadovoljstvo?
Mala smrt (Slatka tajna orgazma)

O Filmu

"Mala smrt", odnosno francuski "La petite mort" jeste idiom i eufemizam za "orgazam". Ovaj termin, generalno, koristi se da bi opisao post-orgazmičko stanje (ne)svesti, u koje neki ljudi zapadnu nakon seksualnog čina!  

Kasting

Režija i glavna uloga: Josh Lawson

Uloge: Bojana Novaković, Damon Herriman, Kate Mulvany, Patrick Brammall, Kate Box, Erin James, TJ Power

Mala smrt (Slatka tajna orgazma)

Kritika

Totalno osvežavajući film, koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja FEST-a 2015! Tu, negde, po senzibilitetu blizak filmu "Divlje priče". Ukomponovan kao neka vrsta omnibusa, ali priča koje su dovoljno povezane da zaokružuju iznenađujuće svrsishodnu celinu. Ako se tome doda i lepota izazovnosti posmatranja naše Bojane Novaković - vreme je za uživanje!

Generalno, u pitanju je pripovedanje o neobičnim seksualnim sklonostima, od fantazija o silovanju, do postizanja orgazma samo uz partnerove suze. Svaki od četiri para iz australijskog predgrađa ima svoje probleme, a načini njihovih rešavanja izazvaće još veće! Neki će rezultirati srećnim krajem, a neki i tragičnim. Baš kao i u životu - kako se kako strefi...

Jedino što filmu možda može da se prigovori jeste to pojedine "priče" za nijansu "odskaču" od drugih, pre svega, po pitanju grohotne duhovitosti. Tako, na primer, tek u poslednjoj priči, o gluvoj telefonskoj operatorki u servisu koji pruža usluge gluvonemima, slede salve glasnog smeha, dok je u ostalim on nekako "prigušeniji", a u nekim prilikama možda i "sofisticiraniji".  Drugim rečima, može da se prigovori da nekim pričama fali malo više "eksplicitnosti", svrstavajući film u "friendly content", koji, uprkos provokativnoj temi, gotovo može porodično da se gleda. Do, poslednje priče, kada se stvari gotovo totalno opuštaju, mada i to na nivou verbalne eksplicitnosti. Simbolika orgazma tako je postignuta - ekstaza sleduje na kraja. E, sad, da li su autori baš to želeli da postignu? Pitaćemo Bojanu, čim je vidimo...

 

Đorđe Mijušković 

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk