6254

Fantastična četvorka

The Fantastic Four, SAD, 07 avgust 2015

Sinopsis

Četiri mlada "autsajdera" budu teleportovana u alternativni i opasni univerzum. Tamo doživljavaju neverovatnu fizičku transformaciju. Sada moraju da nauče kako da kontrolišu svoje novostečene sposobnosti, kako bi mogli da zajedno spasu Zemlju od bivšeg prijatelja koji se okrenuo "mračnoj strani"...
Fantastična četvorka
Fantastična četvorka

Kasting

Režija: Josh Trank

Uloge: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbell  

Kritika

Neverovatno loš film! Ubedljivo najgori od svih koji su ikad snimljeni s etiketom "Marvel". Toliko loš da čak i prethodna dva iz istog serijala "Fantastične četvorke", koja se nisu baš proslavila ni kod publike, ni kod kritike, izgledaju postojano kao klisurine pre ovom (zlo)delu...

Kome je uopšte bio potreban ovakav "reboot", tek deset godina nakon što je Holivud snimio prvi film o doživljajima ove grupe superheroja? Premalo da bi se zaboravilo. I oprostilo. 

Jer, ovo nije ni akcioni film, nije ni spejs-opera, već nešto što ne nalikuje čak ni jeftinim hibridnim filmovima C produkcije. Toga su, verovatno, tokom snimanja filma postali svesni čak i glumci, pa se jasno vidi njihovo otaljavanje posla, bez imalo emocija, uz recitatorsko-osnovnoškolsku izvedbu, nedostojnu sećanja dužeg od milisekunde. Sećate se domaćih novokomponovanih komedijica iz 1980-tih? E, pa, glumci koju su se tu pojavljivali mogu da drže masterklasove ovima!

Dakle, šta fali ovom filmu da bi bio dostojan svog postojanja? Sve! Producenti nisu uspeli da nakaleme više od jedva stotinak minuta trajanja ovog "epskog spektakla" (jer, obično novi "supeherojski" filmovi traju i duže od dva sata). A, i tako trajanje deluje užasno predugo, nizajući sekvence potpuno besmislene, mešajući predpubertetske nadražaje sa plitkoumnim filozofiranjem "onih koji su spoznali istinu o propasti modela svesti koji vodi ovu planetu".

Uostalom, svako dalje razmišljanje na temu zašto je ovo loš film jeste uvreda. Jer, ovo uopšte nije film o kome treba da se razmišlja!

 

Đorđe Mijuškovič 

 

"Fantastic Four feels like a 100-minute trailer for a movie that never happens."

"'Fantastina četvorka' izgleda kao trejler od 100 minuta za film koji nikad nije snimljen."

Todd McCarthyHollywood Reporter

 

"A dawdling indie drama, gussied up in superhero garb." 

"Indi-drama za gubljenje vremena, zavijena u superherojsko ruho." 

 Henry BarnesGuardian

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk