11498

Adalinine godine (Bezvremenska Adeline)

The Age of Adaline, SAD, 24 april 2015

Sinopsis

Mlada žena, rođena na prelazu iz 20. veka, doživljava nesreću nakon koje prestaje da stari! Ona, nekim čudom, izgleda kao da ima 29 godina već - osam decenija! Nakon godina usamljeničkog života sreće muškarca koji bi mogao da bude vredan gubljenjanjene - besmrtnosti!
Adalinine godine (Bezvremenska Adeline)

Nakon godina usamljeničkog života, jer nikada njie pustila nikog da joj se približi i eventuano otkrije njenu tajnu, sreće harizmatičnog muškarca koji bi mogao da bude vredan gubljenja njene - besmrtnosti! Vikend kod njegovih roditelja može da joj potpuno promeni sudbinu...

Adalinine godine (Bezvremenska Adeline)

Kasting

Režija: Lee Toland Krieger

Uloge: Blake Lively, Harrison Ford, Ellen Burstyn  

Kritika

Ovo je jedan lep film. Tamo negde na tragu jednog od najboljih romantičnih koji se poslednjih godina prikazivao u srpskim bioskopima, a znanog kao "Neobični slučaj Bendžamina Batona". Možda ne baš tog kvaliteta, ali osećaja sigurno...

Za one koji još uvek traže smisao u gledanju filmova. Svakako, iznijansiran dovoljno da pobudi emocije, čak i onih koji smatraju da je na platnu već sve rečeno, pa nam ne preostaje ništa više osim da se prepustimo hordama šljaštećih sličica za jednokratnu upotrebu. E, pa, Adalina to nije. Već je jedan od onih filmova koji hrabro može da izazove i klasike poput već pomenutog Batona. U tom tračku prosvetljenosti, posebno se izdvaja gotovo literarno inteligentno napisan scenario, koji, uprkos tu-i-tamo sladunjavim "zastranjenima", može i treba da smisleno oboji gledalačko vreme.

E, sad, da li je moglo "još malo dublje"? Moglo je. Za to je trebalo da bude zadužen Harison, čija je epizoda ostavljala još mesta za emocinalne i intelektualne slomove. Ali, i ovako kako je, plemenito je. U to ime živeli!

 

Đorđe Mijušković 

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk