6412

Soundbreaker

Soundbreaker, Velika Britanija, Belgija, Finska, Portugalija, Tanzanija, 22 mart 2013

Sinopsis

Priča o harmonici koja je prestala da bude harmonika. Priča o harmonikašu koji je odlučio da voli harmoniku, pod uslovom da ne bude harmonikaš. Priča o zvucima i muzici oslobođenoj stega konvencionalnog i očekivanog. Zaglušujući sudar strasti, buke, harmonije, disharmonije, uzvika i uzdaha. Avangardni finski umetnik, poznat i beogradskoj publici, Kimo Pohjonen vodi nas u uzbudljive avanture traganja i stvaranja jedinstvenih kompozicija u kojima pulsira svet u ritmu njegovog sviranja. Ovaj vanserijski muzičar svoju prodornu elektro-harmoniku pretvara u instrument koji komunicira s naizgled nespojivim muzičkim pravcima, a u njegovim rukama ona postaje začudni objekat koji nas zadivljuje svojim formama.
Soundbreaker

Maštoviti finski režiser, snimatelj i autor brojnih muzičkih video radova, Kimo Koskela, dokumentarac o avangardnom umetniku gradi kao vizuelnu i zvučnu igru, pokušavajaći da pre svega izrazi neobuzdani i beskompromisno nekonvencionalni duh svog aktera. Ovo je pre svega priča o prepuštanju naslućenim unutrašnjim tokovima, vera u moć iracionalnog i intuitivnog. Od belih, ledenih nordijskih površina, do afričkih sela u sred nabujale vegetacije, autor pokušava da otkije autentične osnove fascinantne erupcije kreativnosti Kima Pohjonena.

Prodorni zvuci, muzika puna strasti i nekonvencijalni svirač na harmonici osnovni su sastojci ovog izuzetno neobičnog muzičkog dokumentarca sa pravom dozom finske ludosti!

 

Soundbreaker

Kasting

Režija: Kimmo Koskela
Soundbreaker

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk