2675

Sokol ga nije volio

Srbija, Hrvatska, Godina 1988

Sinopsis

 U vrijeme Drugog svetskog rata tvrdokorni slavonski seoski gazda Šima (F. Šovagović) skriva svog sina Benoša (F. Šovagović) na tavanu kako bi izbjegao mobilizaciju u bilo koju vojsku od zaraćenih strana. Za Benoša je to velika trauma jer ostaje izolovan od voljene devojke Folksdojčerice (S. Nikolić), no Šima je neumoljiv. Kako vreme odmiče, a rat se bliži završnici, Benoša je sve teže sakriti..
Sokol ga nije volio
Sokol ga nije volio

O Filmu

Prvi je dugometražni igrani film redatilja Branka Schmidta, za koji je s Fabijanom Šovagovićem napisao scenario, na osnovu njegove popularne monodrame. Reditelj je dobitnik nagrade Zlatni vijenac nedeljnika Studio za režisera debitanta, kao i  nagrade: Niš 88' - Nagrada za debitantsku ulogu Filipu Šovagoviću (i za film Život sa stricem; ex aequo sa Slobodanom Beštićem za film Kuća pored pruge)

Kasting

Režija: Branko Schmidt

Uloge: Fabijan Šovagović, Filip Šovagović, Ivo Gregurević, Kruno Šarić, Nada Subotić, Suzana Nikolić, Mato Ergović, Ivo Fici, Ico Tomljenović, Branka Trlin, Ankica Dobrić, Ljiljana Gener, Slavko Juraga, Zvonko Torjanac, Željko Šestić, Dubravka Crnojević 

Sokol ga nije volio

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk