6145

Privremeni dom

Short Term 12, SAD, 23 avgust 2013

Sinopsis

Priča viđena očima Grejs, devojke koja radi kao vaspitačica u domu za problematične tinejdžere. Strastvena i čvrsta Grejs vrlo se dobro brine o deci koja su joj poverena. U višegodišnjoj vezi je s Mejsonom, kolegom s posla. No njena mučna prošlost i iznenađujuća budućnost koja se odjednom otvori pred njom bacaju je u neviđenu zbrku koja se samo pojača dolaskom nove štićenice, darovite, ali problematične tinejdžerke Džejden.
Privremeni dom
Grejs s njom uspostavlja intenzivan odnos. Osim toga, ona i Mejson trude se pomoći Markusu, napornom i ćutljivom momku koji će uskoro navršiti 18 godina i suočava se s činjenicom da mora napustiti dom. U radu i novopridošloj devojci Grejs pronalazi iznenađujuće izvore iskupljenja.
Privremeni dom

O Filmu

Film je dobio sedam svetskih nagrada, među kojima su: Nagrada publike za najbolji film Festivala u Atini 2013, nagrada za najbolji scenariju na Festivalu u Nantaketu, nagrada za najbolju glumicu na Festivalu u Hemptonu, četiri nagrade na Festivalu u Lokarnu - za najbolju glumicu, najboljeg mladog glumca, ekumenskog žirija i specijalno priznanje...

Kasting

Režija i scenario: Destin Daniel Cretton
Uloge: Brie Larson, John Gallagher, Jr., Kaitlyn Dever, Rami Malek, Keith Stanfield
Privremeni dom

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk