5213

Rolingstonsi - Shine a light

Rolling Stones - Shine a light, SAD, Godina 2008

Sinopsis

Dokumentarni film oskarovca Martina Skorsezea posvećen grupi "The Rolling Stones" premijerno je prikazan u Berlinu, na otvaranju 58. Berlinskog filmskog festivala.
Rolingstonsi - Shine a light
Film Shine a light, naslovljen prema numeri s albuma Exile on Main St. iz 1972. godine, sniman je u toku dve večeri, 29. oktobra i 1. novembra 2006. godine, u teatru "Beacon", u Njujorku.
Film beleži neverovatan nastup, po mnogima najvećeg svetskog rokenrol benda, a snimili su ga eminentni američki reditelj i izuzetna ekipa vodećih direktora fotografije.
Rolingstonsi - Shine a light

O Filmu

Za Skorsezea je "Beacon" bio savršeno mesto - dovoljno veliko za kamere, rasvetu i šine, a dovoljno malo da izbliza zabeleži legendarne 'Stonse'.
Kamerama su upravljali neki od najvećih direktora fotografije u filmskom biznisu, uključujući Alberta Mejlsa koji je radio sa 'Stonsima' na filmu Gimme Shalter, i dvostrukog oskarovca Džona Tola, a sve pod nadzorom Skorsezeovog direktora fotografije, Roberta Ričardsona, koji je dobio dva "Oskara2 i bio nominovan još tri puta.
Ideja za film potekla je od vođe benda, Mika Džegera. U početku je ideja bila da se snimi film o turneji.
Džegerov originalni koncept bio je da se snimi njihov najveći koncert svih vremena u Rio de Žaneiru.
Pored Mika Džegera, tu su i Kit Ričards, Čarli Vots i Roni Vud.
Ovo je, inače, drugo Skorsezeovo delo posvećeno legendarnim muzičarima. No direction Home, koji je snimio 2005. godine, posvećen je Bobu Dilanu.
Rolingstonsi - Shine a light

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk