7783

Roki Balboa

Rocky Balboa, SAD, Godina 2006

Sinopsis

Poslednji u ciklusu filmova o legendarnom bokseru Rokiju Balboi. Saga o bokserskom šampionu, kakvog do sada niste mogli da vidite na televiziji, posle mnogo godina, nastavlja se Rokijevim povratkom u ring.
S vremenskom razlikom od 30 godina od pojavljivanja prvog filma, Stalone je želeo da stvori priču koja će te ideje približiti novim generacijama - centralnu poruku da je sve moguće ako dovoljno jako verujete u to.
Roki Balboa
Pre 30 godina, bio je čovek bez budućnosti koji je radio za sitnog zelenaša. Kada mu se, ludom srećom, ukazala prilika da se bori protiv zvanicnog šampiona, Apola Krida, bila je to životna prilika.
Želeo je samo da izdrži što duže. Njegova hrabrost i upornost ulile su mu nadu. Sada, slava je došla i prošla i Roki Balboa, nekada italijanski pastuv, provodi večeri pričajuci stare priče gostima svog restorana "Kod Adrijane", nazvanog po njegovoj pokojnoj ženi, za kojom žali u tišini.
Njegov sin ne želi da provodi vreme s njim. Suviše je zauzet pokušavajući da živi svoj život.
Kada slučajna kompjuterska simulacija upari Rokija sa Mejsonom Diksonom, aktuelnim šampionom teške kategorije, boks ponovo zaokuplja maštu javnosti.
Sve izgleda kao šala. Medutim, za Rokija, gotovo dvostruko starijeg od protivnika, prilika za borbu je druga šansa, za koju je mislio da je nikada neće dobiti - prilika da dokaže sebi i onima koje voli da, dok se telo menja, srce samo postaje jače.
Roki Balboa
Roki Balboa

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk