10299

Divlje priče

Relatos salvajes , Španija, Argentina, 14 avgust 2014

Sinopsis

Film čiji je producent Pedro Almodovar! Sastavljen od nekoliko priča, u kojoj su glavni likovi neke čudne osobe. Tu su: Ekspert za demoliranje, nepredvidiva mlada čiji brak teži katastrofi, tajkun koji nastoji da izvuče korist iz porodične tragedije...
Divlje priče
Divlje priče

Kasting

Režija i scenario: Damián Szifron 

Uloge: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Darío Grandinetti, Érica Rivas, Leonardo Sbaraglia, Rita Cortese Julieta Zylberberg, Osmar Núñez, Nancy Dupláa

Divlje priče

Kritika

Fascinatan film! Zbog više razloga. Omnibus sačinjen od pet priča, od kojih scenario za dve kao da je prepisan iz situacija za koje se špekulisalo da su se nedavno desile na potpuno drugom kraju sveta od argentinskog - kod nas! Pa posle neka kažu da život ne piše romane (to jest filmove)!

Te dve ("naše"?) priče govore o čoveku-stručnjaku za eksploziv, koji je besan zbog toga što mu je automobil odnešen "Paukom" na parking "Parking-servisa" isti digao u vazduh, i o "natezanjima" u bogataškoj porodici čiji je sin vozeći automobil ubio trudnicu i dete, pobegao s lica mesta i dojurio do moćnog oca da ga spašava, a on sad, uz pomoć advokata traži nekoga ko bi odrobijao "u ime sina"!

Tragično, crno-humorno, direktno... 

I ostale tri priče savršeno se uklapaju u teskobu naših života, oivičenih ironijom samo(ne)poštovanja. To su priče o čoveku u besnoj limuzini koji na prašnjavom putu dolazi u konflikt sa lokalcem u prašnjavom kamionetu, kelnerici u restoranu na autoputu koja u oholom gostu prepoznaje političara zbog kojeg njen otac nije više živ, kao i o ceremoniji venčanja dvoje mladih, na kojoj među gostima mlada prepoznaje i ljubavnicu njenog novoizabranog muža i odlučuje da im se žestoko osveti!

Punoća kadrova, potpuna iskorišćenost motiva i mogućnosti, jednostavnost i celovitost... uostalom jedan od producenata ovog neobično jakog ostvarenja jeste i Pedro Almodovar!

Za gledanje i prepričavanje. I "masterklas" kako se prave slični filmovi...

 

Đorđe Mijušković 

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk