6989

Otadžbina

Srbija

Sinopsis

Nakon što je nesrećnim slučajem izgubila dete za vreme rata na Kosovu i muž je ostavio, MACA (35) životari u Beogradu i radi kao kafanska pevačica u Banket sali koju drži kršteni kum njenog preminulog deteta BOLE (40), koji se snašao i postao veliki gazda.
Njen bivši muž Jovan, nekada ratnik, koji živi kao iskušenik u manastiru, osetivši da mu je ostavljen neki zadatak da obavi medju ljudima , napušta manastir.
Otadžbina
Svuda oko sebe Maca vidi da se svet menja i plaši se kraja. Puna je mržnje prema ljudima kojima bolje ide, a naročito mrzi ljude koji imaju decu, a po njenom mišljenju nisu to zaslužili. Pošto se plaši Božje kazne pokušava da se iskupi tako što pomaže i savetuje Jovanovog bratanca ĐORĐA (20), mladog mangupa i lenjivca, koji joj se gadi. Đorđe je zbunjen zbog njenog ponašanja i želi je. Maca stalno ide po manastirima, moli se i posti strog post. Ona ništa i nikog ne voli.
Jovan se vraća u život i ugleda živog Boga u slaboumnoj devojci Milici i počinje da se menja. Odjednom vidi stvari onakve kakve jesu. Otima Milicu i odlazi sa njom u novi život i da obnovi zemlju iz koje su potekli.
Maca se više ne plaši i nastavlja da živi u miru i da čeka ono na šta svi ljudi čekaju.

Kasting

Režija: Oleg Novković

Uloge: Nada Šargin, Vuk Kostić, Marta Bjelica, Nebojša Glogovac, Anita Mančić, Milica Mihajlović, Bojan Žirović  

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk