7595

Devet

Nine, SAD, Italija, Godina 2009

Sinopsis

Gvido Kontini (D. Day-Lewis) je slavni reditelj čiji su filmovi obeležili svetsku filmsku umetnost, no, snimio je i nekoliko neuspelih filmova. Sada je na početku novog projekta, ekipa je okupljena, kostimi spremni, čeka se još samo glavna zvezda, Klaudija (N. Kidman), koja ne želi doći na snimanje, dok ne dobije scenario. Međutim, scenarija nema. Nije uopšte napisan. A, Kontini nema pojma o čemu će raditi film.
Devet
Jedini ko to zna jeste njegova verna saradnica i prijateljica, šminkerica Lilli (J. Dench). U snoviđenjima kojima se često predaje Gvdo razgovara s majkom koja više nije živa, ili ima odnose s temperamentnom ljubavnicom, ili proživljava trenutke sa svojom mladom i lepom ženom koja s njim nije srećna jer zna da je vara. Ta su snoviđenja svojevrsne muzičke sekvence, delovi mjuzikla koji on gleda kad želi izgubiti vezu sa stvarnošću...
Devet

O Filmu

Plejada zvezda okupljena je u ovom filmu koji je snimljen prema istoimenom, vrlo popularnom brodvejskom mjuziklu - Sophia Loren, Marion Cotillard, Judy Dench, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Kate Hudson - na čelu s Danielom Day-Lewisom, kome je ovo jedna od naročito zanimljivih uloga. Mjuzikl je bio nadahnut čuvenim Fellinijevim filmom 8 ½. Režirao ga je Rob Marshal (Chicago, Memoari jedne gejše), a film je nominovan za četiri Oskara: za scenografiju, kostime, muziku i sporednu žensku ulogu (Penelope Cruz), osvojio je Satellite Award za najbolji film, kameru i celi glumački ansambl, nominovan je za Zlatni globus kao najbolji mjuzikl, za glavnu mušku, te glavnu (Marion Cotillard) i sporednu žensku ulogu (Penelope Cruz).
Devet

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk