47053

Naša svakodnevna priča

Bosna i Hercegovina, Slovenija

Sinopsis

Porodica Sušić živi tipičan bosanski život. Otac Muhamed radi u jednoj uspešnoj kompaniji, a majka Marija je učiteljica u penziji. Njihov sin Saša je mladi ratni veteran, a njegova sestra Senada je napustila Sarajevo kao devojčica sa konvojem za evakuaciju. Saša je tokom rata oženio novinarku Ninu. Godinama kasnije ona ga je napustila i Saša se vratio u roditeljski dom. 
Naša svakodnevna priča
Muhamed se lakše sporazumeva sa prijateljima nego sa članovima svoje porodice, a Marija je ta koja porodicu održava na okupu. Jednoga dana Marija sreće svoju bivšu učenicu Lejlu i poziva je kući na ručak. Lejlina kreativnost i spontanost privlače Sašu. On i Lejla se zaljubljuju i jedno u drugom traže utehu. Istovremeno, Marija otkriva da ima tumor dojke. Senada, koja je trudna, zbog majčine bolesti se vraća u Sarajevo. Kako se problemi gomilaju, Muhamed i Saša se po prvi put počinju zbližavati shvativši da je porodica ono najvažnije u životu, čovekovo zadnje utočište.
Naša svakodnevna priča

Kasting

Režija i scenario: Ines Tanović

Uloge: Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Maja Izetbegović, Vedrana Seksan, Nina Violić, Marko Mandić, Boro Stjepanović, Goran Bogdan, Goran Navojec, Enis Bešlagić, Aleksandar Seksan, Moamer Kasumović, Mediha Muslimović

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk