2078

Murina

Murina, Hrvatska, SAD, Brazil, Slovenija, 15 jul 2021, Godina 2021

Sinopsis

 

Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje da puca kada u njihov ostrvski dom stigne stari porodični prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, harizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tokom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači porodicu u opasan vrtlog strasti i nasilja.

Murina
  • Žanr kat.: Drama
  • Trajanje: 92
Murina

O Filmu

O REDITELJKI

Antoneta Alamat Kusijanović je spisateljica i rediteljka, rođena u Dubrovniku, a trenutno živi u Njujorku. Njen kratki film U plavetnilo nominovan je za nagradu Studentske akademije, a osvojio je nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, kao i Sarajevo Film Festival, nagradu, Oberhausen Film Festival, uključujući i Festival de Premier Plans u Angersu, između mnogih drugih.

Prvi Antonetin dugometražni film Murina razvijen je uz podršku rezidencije Kanskog festivala, Cinefondation, First Films First Ghoethe-Instituta, a Jerusalem Film Lab producirao je Martin Scorsese Sikelia, RT features i Antitalent.

FESTIVALI I NAGRADE

Golden Camera, Cannes Film Festival 2021
El Gouna Film Festival 2021
Haifa International Film Festival 2021
Hamptons International Film Festival 2021

 

Kasting

Rediteljka: Antoneta Alamat Kusijanović

Uloge: Gracija Filipović, Danica Ćurčić, Leon Lučev, Cliff Curtis
_____________________________

Murina

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk