3378

Mrtvi ne umiru

Dead Don't Die, SAD, Švedska, Godina 2019

Sinopsis

Glavni su junaci filma troje kratkovidih lokalnih šerifa (Murray, Driver, Sevigny) iz tipične američke selendre, kojima je vrhunac profesionalnog uzbuđenja istraga krađe kokoške. Jednog dana, međutim, policajci počinju da primećuju da se dešava nešto čudno... Sunce ne zalazi... Ne čuju se ptice, krave beže, a građani policiji javljaju da su im nestali kućni ljubimci. Tu je i sumanuto objašnjenje sa TV-a zašto je tako, usled preteranog eksplatisanja nafte na Aljasci pomerena je zemljina osa - rezultat mrtvi ustaju iz grobova!?!

Mrtvi ne umiru

Tilda je vlasnica lokalne mrtvačnice koja je ujedno i budiskinja, a i opasna samurajka, a kako je iz Škotske, govori s teškim škotskim naglaskom. Tom Waits lokalni pustinjak iz šume koji se hrani pečenim vevericama, a kad stvari pođu naopako, on to prvi shvata. Prvi zombi je naravno - Iggy Pop.

Mrtvi ne umiru

O Filmu

U filmu su mesto dobili glumci i brojni muzičari s kojima je Jarmusch sarađivao tokom svoje karijere, Tom Waits i Iggy Pop, RzA-a član Wu Tang Clan. U filmu su mesto našli brojni, katkad i zaboravljeni glumci koji su u nekoj fazi imali ulogu u Jarmuschovoj karijeri - od Rosie Perez, s kojom je snimao “Noć na zemlji”, pa do Mađarice Eszter Balint, koja je 1986. glumila u njegovom prvencu “Čudnije od raja”. Jarmusch je, u svoj novi film ugradio omaž za života, posvećen vlastitom opusu i naravno samom sebi. Nadamo se da nije rešio da mu ovo bude poslednji film. I naravno, najvaznije, kao i kod svih zombi filmova, opustite se, ne shvatajte nista ozbiljno, da bi ste zaista uzivali... Ali, ipak razmislite o svemu... i konzumerizmu.

Kasting

Uloge: Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Muscemi, Danny Glover, Tilda Swinton, Iggy Pop, Selena Gomez

Mrtvi ne umiru

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk