3627

Lepota i prolaznost

Schönheit und Vergangenlichkeit, Nemačka, Godina 2019

Sinopsis

U Berlinu, Sven Markart je poznat kao legendarni čuvar kamenog lica u ultra-ekskluzivnom tehno klubu Berghain. Međutim, ovaj čuveni izbacivač skriva nešto više od onoga što vidimo na prvi pogled: on je i pisac bestseler autobiografije i uspešni fotograf. U trenutku kada Nemačka slavi tridesetogodišnjicu pada Berlinskog zida, Markart se priseća svoje prošlosti mladog pankera u Istočnoj Nemačkoj.
Lepota i prolaznost
On se ponovo susreće se sa svojom bivšom muzom, Dominik Holenštajn, kako bi sa njom napravio novu seriju portreta, i osvrće se na život zajedničkog prijatelja Roberta Parisa, fotografa koji je napustio umetnost i provodi veći deo godine kao srećan, porodični čovek u Indiji. Naizmenično prikazujući scene Markarta na poslu, i njegovih prelepih crno-belih fotografija, Lepota i prolaznost je fascinantan prikaz tri bliska prijatelja, koji još uvek pokazuju srednji prst društvu u kome žive i ignorišu ustaljenu predstavu o starenju.
Lepota i prolaznost

O Filmu

Ankatrin Hendel je rođena i odrasla u Berlinu, u Nemačkoj. Nakon što je završila studije dizajna, radila je kao scenografkinja u pozorištu i na filmu. Osnovala je filmsku producentsku kuću It Works! koja je producirala veoma uspešne filmove kao što su Space Dogs, The Brasch Family, Living in Demmin, Fassbinder, Zonenmädchen, Anderson, Vaterlandsverräter – Enemy Of The State, Flake

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk