7854

Koncert

Le concert, Rusija, Francuska, Italija, Belgija, Rumunija, 04 novembar 2009

Sinopsis

Za vreme vladavine Leonida Brežnjeva, Andrej Filipov bio je šef orkestra i dirigent u čuvenom Boljšom teatru. Međutim, kada je odbio da otpusti muzičare Jevreje, izgubio je posao iako je bio na vrhuncu slave. Trideset godina kasnije, Andrej Filipov je i dalje u Boljšom tetaru, ali kao čistač.
Koncert
Jedno veče, dok je sređivao upravnikove prostorije, pao mu je pogled na jedan faks upućen Direkciji  teatra. U faksu je bio poziv Teatra Šatle, za nastup u Parizu. Odjednom, Filipovu pada na pamet suluda ideja: da se ponovo, sa starim drugarima koji životare u Parizu, okupi u orkestar, održi koncert za pamćenje i osveti Boljšom tetaru.
Koncert

O Filmu

Reditelj Radu Mihajleanu, rođen je u Rumuniji pre 53 godine. Godine 1980. emigrirao je u Francusku gde je najpre radio kao montažer, a zatim i kao asistent režije, najčešće kod Marka Fererija. U svom opusu koji broji pet igranih filmova pretežno se bavi diktatorskim režimima i jevrejskim pitanjem. Njegov najpoznatiji film je Voz života crna komedija o deportovanju Jevreja u koncentracione logore. Za taj film dobio je dve nagrade u Veneciji i Sao Paolu, nagradu publike u Sandensu, Hemptonu, Majamiju i Kotbusu, Donatelovog Davida za najbolji strani film. Za prvi film Izdaja u Montrealu je dobio Gran pri, nagradu za debitantski film i nagradu ekumenskog žirija. Mihajleanuov najnoviji film Izvor bio je u glavnom programu ovogodišnjeg Kanskog festivala.

Kasting

Uloge: Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov
Koncert

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk