5802

Koko Šanel i Igor Stravinski

Coco Chanel & Igor Stravinsky, Francuska, Švajcarska, Japan, Godina 2009

Sinopsis

Film holandskog reditelja Jana Kunena smešten je u francuskoj prestonici, Parizu s početka 20. veka.
Iako Koko gaji duboka osećanja prema bogatom i zgodnom igraču pola Arturu – Boju Kapelu, ključno izvođenje "Posvećenja proleća" Igora Stravinskog izaziva u njoj oduševljenje.
Balet Stravinskog je divlji i primitivni napad na buržoaski ukus, prethodnica haosa koji će ugušiti Evropu, pa je stoga razumljivo što je premi izvođenje propraćeno zvižducima i negodovanjem publike.
Koko Šanel i Igor Stravinski
Koko prepoznaje srodnu dušu ikonoklasta, jer i njena ideja ženske mode izaziva slična osećanja. Ubrzo po svršetku rata, njih dvoje se ponovo sreću.
Koko je sada bogata i uspešna, ali pogođena Bojevom smrću u saobraćajnoj nesreći. Igor, budući da je proglašen otpadnikom posle burne revolucije u rodnoj Rusiji, sada je izbeglica koji živi u egzilu u Parizu.
Pošto je čuveni Sergej Đagiljev upoznao Koko s Igorom, ona poziva kompozitora, njegovu ženu i njihovo četvoro dece u svoju novu vilu "Bel respiro" u Garšeu.
Sledi priča o uzajamnoj privlačnosti među dvoje umetnika, fino uravnotežena s odanošću i ljubavlju koju Stravinski oseća prema ženi i porodici.
Koko Šanel i Igor Stravinski

Kasting

Čovek koji je igrao surovog vikinškog ratnika u "Buđenju Valhale" sada igra Igora Stravinskog!
Koko Šanel i Igor Stravinski

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk