10030

Klošar sa sačmaricom

Hobo with a Shotgun, SAD, Kanada, 06 maj 2011

Sinopsis

Beskućnik oslobađa svojom vernom pucaljkom ovaj svet od korumpiranih policajaca, pedofilnih dedamrazova, i ostalih nevaljalaca.

Klošar sa sačmaricom
Klošar sa sačmaricom

O Filmu

E, znali smo da je u film ovakvog naslova, naravno, umešala prste Tarantino/Rodrigez ekipa.

Kada oni zadaju umetnički izazov ovakvog tipa, obavezno se pojave i neki skriveni talenti  čija genijalnost zablista.... To se desilo Robu i Džejsonu iz Heilfaksa koji su čuli za konkurs za lažni trejler.

Za samo šest dana i sa budžetom od 150$ snimili su lažni trejler istog naslova koji se prikazivao u bioskopima  između maratona filmova iz "Grindhouse" serije. I eto, dokopali se svog trenutka slave i otisli u L. A. da se druže sa Tarantinom i Rodrigezom.

Klošar sa sačmaricom

Kritika

Zanimljiv filmski eksperiment, omaž filmovima koji su se nekad prikazivali u prepunoj sali beogradskog "20. oktobra". Parodija na pucačke filmovi u kojima teku potoci krvi, besomučno se sakate udovi i podilazi najgorim afinitetima publike raspoložene za sado-mazo seansu.
Samo ako se tako shvati ovaj film, u kome Rutger Hauer glumi prosjaka-beskućnika rešenog da uzme pravdu u svoje ruke i naplati sve nepravde ovog sveta, može u potpunosti da zasluži svoje postojanje. Pre svega, zbog više nego interesantne premise oličene u onoj "ustajte vi zemaljsko roblje", po kojoj ulogu Mojsija, Isusa, Brusa Lija ili sličnog pravednika dobijaju oni osuđeni da u doba sve onoga što se zove svetska globalizacija snalaze tako što kopaju po kontejnerima u potrazi za hranom... Mislite o tome...

 

Đorđe Mijušković

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk