3634

Jesenji bal

Sügisball, Estonija, Godina 2007

Sinopsis

Šestoro stanovnika stambenih blokova iz vremena Sovjetskog Saveza, čiji se životi međusobno dodiruju i koje povezuje osećanje usamljenosti. 
Jesenji bal
Mati, mladi pisac, skriva se ispod prozora svoje bivše supruge i bezuspešno prilazi drugim ženama. August Kask, berberin i neženja, živi jednoličnim životom. Zbližava se sa jednom devojčicom, ali to biva pogrešno protumačeno kao pokušaj pedofilije. Laura, samohrana majka, gleda plitke sapunice na televiziji i odbija muškarace, jer nije u stanju da im veruje. Maurer, arhitekta, razmišlja o dobrobiti čovečanstva, ali istovremeno zaboravlja sopstvenu suprugu koja, s druge strane, utehu traži u garderoberu Teu. Žene vole Tea, ali ga ne shvataju ozbiljno zbog njegovog niskog društvenog statusa.
  • Žanr kat.: Evropski film, Kinematografije, Drama, po Romanu, Filmovi na TV programu
  • Trajanje: 123
  • Festivali: Nagrada za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Bratislavi, Slovačka, 2007; Nagrada Zlatna Zvezda na Međunarodnom filmskom festivalu u Marakešu, Maroko, 2007; Nagrada za najbolju fotografiju na Transilvanijskom filmskom festivalu, Rumunija
Jesenji bal

O Filmu

Po romanu koji je napisao Mati Unt

Kasting

Režija: Veiko Õunpuu

Uloge: Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak 

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk