8237

Hod po ivici

Walk the Line, SAD, Godina 2005

Sinopsis

Ovaj izuzetan Oskarom nagrađen film Džejmsa Mangolda zasnovan je na biografijama Džonija Keša. Ostvarenje beleži život legendarnog kantri pevača, koji je morao da prevaziđe svoj bes, brojne zavisnosti i sve izazove slave da bi konačno našao pravac i postao heroj mnogim generacijama.
Hod po ivici
Film je zapravo produženi flešbek, koji počinje dok se Džoni Keš sprema da izađe na scenu i održi svoj čuveni koncert u zatvoru Folsom. Vratićemo se na prizore iz njegovog detinjstva, osvrćući se na užasavajući incident koji je doveo do toga da ima veoma loš odnos sa svojim ocem. To je bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je pristupio vojsci. U tom periodu Džoni Keš je počeo da piše pesme i upušta se u romansu sa devojkom iz svog grada. Po završetku vojne službe on pokušava da se probije u svetu muzike, ali novopečena supruga ne razume njegove snove.
Keš će otići na audiciju kod Sema Filipsa, potpisati ugovor za „San Rekords“, i odmah odlazi na turneju sa mnogim mladim pevačima koji će ubrzo postati legende: Elvisom Prislijem i Džerijem Li Luisom. Tokom turneje, Džoni upoznaje Džun Karter, koja mu se dopadne na prvi pogled. Međutim, svaki njegov pokušaj da joj se približi propada. Zahvaljujući odnosu sa Džun koji ga je inspirisao, Keš stiče svetsku slavu, ali pod narastajućim uspehom, njegov brak se raspada i on se odaje narkoticima...
Hod po ivici
Hod po ivici

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk