11915

Zbogom svete

Goodbye World, SAD, 04 april 2014

Sinopsis

Džejmi i Lili su prebrižni roditelji, koji predano čuvaju svoju ćerku od izazova spoljnjog sveta. Kada misteriozni sajber-virus izazove katastrofalne posledice po svet kakvog poznajemo, kuća njihove porodice postaje poslednje sklonište... za zvane i nezvane!
Zbogom svete

Neočekivano druženje, velikodušno potkrepljeno organskim vinom i "travom", biće brzo ophrvano duhovima prošlosti, međusobnim flertovanjima, ali i nastojanjima onih koji bi da uspostave "novi svetski poredak"... 

Zbogom svete

Kasting

Režija: Denis Hennelly

Uloge: Adrian Grenier, Gaby Hoffmann, Ben McKenzie, Scott Mescudi  

Zbogom svete

Kritika

Jednostavan film, i u tome je njegova glavna vrednost! Ima se utisak da bi svako mogao da ga snimi, ali baš u tome je caka.

Apokalipsa, neznana, ko zna otkuda, prouzrokovana hakerskim napadom na vasceli sistem funkcionisanja ljudske (američke) civilizacije, zatiče grupu prijatelja na seoskom izletištu. Ali, apokalipsa je tu u sporednom planu, ljudske sudbine, nesuglasice i stara prepucavanja, ono su što je u centru pažnje. Smak sveta (Amerike?) tek je propratna pojava, ne mnogo bitna za razvoj glavnog zapleta. E, pa, baš takva kompozicija učinila je da se film razlikuje od sličnih na temu propasti sveta, kakvih u poslednje vreme stiže dosta iz Holivuda...

Dakle, oni koji očekuje spektakl sa "pevanjem i pucanjem", neće ga dobiti. Ovo je jedan "friendly" film, o sasvim običnim, ili malo manje "običnim" ljudima, izolovanim od civilizacije i njenih ostataka dovoljno daleko da bi mogli da se prepuste unutrašnjim tokovima i sukobima svesti. 

Nepretenciozno, a simpatično...

 

Đorđe Mijušković 

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk