63460

Filmovi na RTS (13-21 avgust)

Sinopsis

Akacije (Las acacias, 2011)
Ruben je usamljeni vozač kamiona. Godinama je razvozio drva od Paragvaja do Argentine.
Jednog jutra njegovo ustaljeno putovanje će se promeniti. Na stanici blizu Asunsiona pojavljuje se Hasinta.
Sticajem okolnosti, Ruben i ona nastavljaju zajedno put ka Buenos Ajresu, ali sa njima je još neko - njena beba. Kilometri prolaze, a dvoje ljudi se polako upoznaju i zbližavaju, zavirujući jedno drugome u dušu.
Niko od njih ne priča o svom životu. Niko ne pita mnogo. Ali, pred njima je 1.500 kilometara puta. 
U glavnim ulogama: Herman de Silva, Naira Kaje Mamani...
Režija: Pablo Djordjeli, četvrtak 13. avgust RTS 2 22.00

Ribari bez mreža (Fishing Without Nets, 2014)
Film Katera Hodijerna  je nastao na osnovu istoimenog Hodijernovog kratkometražnog projekta, takođe nagrađenog na najvažnijem američkom festivalu nezavisnog filma “Sandens”.  Sniman je u istočnoj Africi, sa naturščicima iz Somalije i predstavlja opojnu i otrežnjujuću priču o piratima današnjeg doba.
U glavnim ulogama: Abdivali Farah, Erik Godon, Abdikadir Hasan…
Režija: Kater Hodijern, četvrtak 13. avgust RTS 1 00.50

Čekaj me, ja sigurno neću doći (2009)
Film o ljudskoj opsednutosti srećom koju treba da im donese neko drugi, što se obično naziva potrebom za ljubavlju.
Alek je očajan pošto ga je Teodora ostavila nakon trogodišnje veze. Pati, bezvoljan je, patetičan, stalno pominje samoubistvo. Jednostavno, ne miri se tim da je veza gotova.
Ima svakodnevne samosažaljevajuće seanse kod svog drugara Baneta. Uprkos Banetovim savetima, Alek i dalje zove Teodoru, koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju.
A Teodora, koliko god bila odlučna i čvrsta kada se viđa s Alekom, toliko je snishodljiva i bespomoćna dok provodi vreme s Nemanjom.
Problem je u tome što se Nemanja nije zaljubio u nju, već u Marinu, nekoliko godina mlađu devojku.
Nažalost, Marina nije zaljubljena u njega, nju jako privlači Alekova "slovenska depresija". Ona ne zna da je razlog njegovog "šarma očajnika" brodolom s Teodorom, ona misli da je Alek takav sam po sebi.
Svako od njih bi dao sve na svetu da bude s onim ko ga u tom trenutku ne želi. Svako je čvrst kao kamen prema onom do koga mu nije stalo, a u isto vreme mekan kao pamuk prema onom koga bi da osvoji.
Tako se stvara jedan emotivni sistem spojenih sudova, začarani ljubavni krug u kojem svako za svakim pati i svako svakog zlostavlja i muči, a u čijem se centru nalazi Bane, kao svedok svih emotivnih gordosti i posrtanja. On je vlasnik kafića u koji svi oni izlaze, njemu se svi ispovedaju i žale, a on jadan nema kome. Razara ga onaj poznati sindrom "najboljeg druga".
I tako, dok oni doživljavaju emotivne trzavice i lomove, Bane tone u sve dublju depresiju. Međutim, iz inostranstva, s postdoktorskih studija, vraća se Dejana, Banetova velika ljubav iz gimnazije.
U glavnim ulogama: Mirjana Karanović, Gordan Kičić, Milica Mihajlović, Miloš Samolov, Vanja Ejdus, Branislav Trifunović, Petar Božović, Danica Maksimović
Režija: Miroslav Momčilović, petak 14. avgust RTS 1 21.00

Pogrešno skretanje 2: Ćorsokak (Wrong Turn 2: Dead End, 2007)
Na tragu događaja u prvom nastavku, film sledi grupu takmičara u rijaliti-šou emisiji, duboko u šumama Zapadne Virdžinije.
Po uputstvu Dejla Marfija (Henri Rolins), grupa se deli u dva tima koji moraju da pretraže šumu u potrazi za zalihama.
Kako dan odmiče, takmičari počinju da shvataju da ih ne prate samo kamere, već i porodica lokalnih ljudoždera. Sada, moraju da se bore za svoj opstanak, pre nego što postanu najnoviji obrok.
Uloge: Erika Lersen, Henri Rolins, Teksas Betl...
Režija: Džoe Linč, petak 14. avgust RTS 1 00.50
 
Profesionalac (2003)
Kultna predstava Dušana Kovačevića "Profesionalac", sa legendarnim Danilom Batom Stojkovićem u glavnoj ulozi, pretočena je u istoimeni film. Komad nastao 1989. godine, odnosi se na "Brozov sistem", vreme komunizma, cenzure i političkog jednoumlja.
Profesionalac je srpski film napravljen 2003. godine u režiji Dušana Kovačevića, koji je napisao i scenario po svojoj istoimenoj pozorišnoj predstavi. Glavne uloge tumače Bora Todorović i Branislav Lečić.
Radnja filma smeštena je u period između 1991. i 2001. godine. Teja (Branislav Lečić) je novi direktor jedne izdavačke kuće. Ima posebno težak dan jer njegovi radnici prete štrajkom. Baš tad ga sekretarica obaveštava da ima posetioca (Bora Todorović) koga nikako ne može da se otarasi.
Nezvani gost dolazi sa koferom u kome se nalaze predmeti koji direktoru izgledaju poznato. Između ostalog, tu je i hrpa knjiga za koju će se ispostaviti da ih je sam Teja napisao, iako on to još uvek ne zna. Naime, misteriozni posetilac je Tejina senka, čovek koji ga je godinama pratio zbog njegovih radikalnih opozicionih stavova.
Knjige su nastale na osnovu policijskih dosijea. Kao i mnoga druga Kovačevićeva dela, ova drama sa elementima komedije, sa puno cinizma i ironije, govori o ovdašnjem mentalitetu i apsurdu življenja u policijskoj državi.
Uloge: Bora Todorović, Branislav Lečić, Nataša Lečić, Miki Krstović, Gorica Popović, Josif Tatić, Aljoša Vučković i drugi.
Režija i scenario Dušan Kovačević, petak 14. avgust RTS 1 21.00

Magija lepog ostrva (The Magic of Belle Isle, 2012)
Morgan Friman glumi Montea Vildhorna, poznatog romanopisca čija je borba sa alkoholizmom nadvladala njegovu strast za pisanjem. Na leto odlazi u kolibu pokraj jezera u slikovitom parku i sprijateljuje se sa privlačnom komšinicom i samohranom majkom (Virdžinija Madsen) i njenim mladim ćerkama, koje će mu pomoći da ponovo pronađe inspiraciju.
U glavnim ulogama: Morgan Friman, Virdžinija Madsen, Madelin Kerol…
Režija: Rob Rajner, subota 15. avgust RTS 1 17.00

Iza neprijateljskih linija (Behind Enemy Lines: Colombia, 2009)
Kolumbija je u haosu, uvučena u ogorčeni rat između vlade i pobunjeničke gerile.
Tim američkih specijalaca se nalazi na tajnom zadatku, na kojem bi trebalo da nadzire sastanak između sukobljenih strana i da obezbedi da pregovori dovedu do mira.
Ali kada dođe do napada na sastanku i lideri obe strane budu ubijeni, specijalci će biti optuženi za to.
Nakon što ih ostavi i njihova Vlada i ostanu zarobljeni iza neprijateljskih linija, moraće da prežive dovoljno dugo dok ne uspeju da dokažu svoju nevinost i spreče da se brutalni rat raširi preko granica Kolumbije.
U glavnim ulogama: Džo Manganelo, Ken Anderson, Čanon Ro…
Režija: Tim Mateson, subota 15. avgust RTS 1 21.00

Tri-60 (Three-60, 2013)
Giljermov život protiče između dosadnih časova na fakultetu, povremenog posla modela koji mu omogućava lagodan život i njegove stvarne strasti, surfovanja. Sve to se menja kad otkrije stari fotografski film u roditeljskoj kući koja se restaurira. To otkriće mu donosi čudne slike i na njima poznato lice Ivana, njegovog prijatelja iz detinjstva koji je nestao pre nekoliko godina. Kada klupko počne da se odmotava, početna Giljermova radoznalost se pretvara u opasnu istragu sa nesagledivim posledicama. U svojoj istrazi imaće pomoć Daniele, studenta lepih umetnosti i zaljubljenika u profesionalnu fotografiju, na koju ne može da prestane da misli, njegovog prijatelja sa surfovanja, "Rusa" i svog mlađeg brata Maria, zaluđenika za računare. Niko od njih nije svestan da put do istine može promeniti njihove živote zauvek.
U glavnim ulogama: Raul Merida, Giljermo Estrela, Sara Salamo…
Režija: Alehandro Ezkurdija, subota 15. avgust RTS 1 23.00

Kraljevi leta (The Kings of Summer, 2013)
Džoe je na ivici tinejdžerskog doba. Frustriran je nastojanjima svog "samohranog" oca, koji želi da upravlja njegovim životom. Kada mu sve dosadi, beži u šumu sa svojim najboljim drugom Patrikom i čudnim momkom po imenu - Bađo... Njih trojica počinju da grade kuću u šumi, i "oslobađaju se" svih odgovornosti i dosadnih roditelja. Koliko dugo će uspeti da opstanu u novoj sredini punoj izazova...
U glavnim ulogama: Nik Robinson, Gabriel Baso, Moises Arias…
Režija: Džordan Vog-Roberts, nedelja 16. avgust RTS 1 17.00

Devojka iz predgrađa (Suburban Girl, 2007)
Bret je mlada urednica koja se iznenada upoznaje sa književnikom Arčijem i započinje sa njim vezu.
On je iskusan, šarmantan i pažljiv što joj godi, ali život sa njim nosi i određene probleme zbog burne prošlosti. Bret mora dobro da razmisli i donese životnu odluku.
U glavnim ulogama: Sara Mišel Gelar, Alek Boldvin, Magi Grejs...
Režija: Mark Klajn, nedelja 16. avgust RTS 1 21.00

Uglađeni huligan (The Rise & Fall of a White Collar Hooligan, 2012)
Priča zasnovana na istinitom događaju prati uspon i pad fudbalskog fanatika Majka Džejkobsa. Majk je nezaposlen momak, koji sreće svog starog drugara Edija. Ovaj ga uvodi u svet kriminala i Majk ubrzo zarađuje veliku količinu novca. Ali, stvari će uskoro postati mnogo ozbiljnije nego što je ikada zamišljao...
U glavnim ulogama: Nik Nevern, Rita Ramnejni, Sajmon Filips…
Režija: Pol Tanter, utorak 18. avgust RTS 1 21.00

Ubistvo u tri čina (3 Acts of Murder, 2009)
Godina 1929. Australijski pisac krimi-romana Artur Apfild smišlja temu za svoj roman „Тхе Сандс оф Виндее“. Planira da se pozabavi još jednim komplikovanim zločinom. U međuvremenu, jedan od njegovih prijatelja, preuzima ideju za krvavi pir, iako romanjoš  nije objavljen. Ovo je istinita priča o jednoj od najsenzacionalnijih istraga ubistva u Australiji tridesetih godina prošlog veka. 
U glavnim ulogama: Robert Menzis, Luk Ford, Bili Brovn...
Režija: Rovan Vuds, utorak 18. avgust RTS 1 00.50

Staro i novo (Старое и новое, 1929)
Sovjetski crno-beli nemi film snimljen 1929. godine u režiji Sergeja Ejzenštejna. Radnja je smeštena u jedno siromašno rusko selo. Nemaština traje sve do jednog trenutka kada preporod donose savremene agronomske tehnike, tehnologija koju simbolizuju traktori, ali, pre svega kolektivizacija zemlje. Ta dešavanja su prikazana iz perspektive seljanke po imenu Marfa.
U glavnim ulogama: Marfa Lapkina, Konstantin Vasilljev, Vasilij Buzenkov...
Režija: Sergej Ejzenštejn, sreda 19. avgust RTS 2 22.00

Pogrešno skretanje 3: Otpisani (Wrong Turn 3: Left for Dead, 2009)
Sezona lova na tinejdžere je otvorena. Troprsti i njegov kanibalski klan mutanata lovi grupu izletnika u šumi. Kada se u blizini prevrne autobus koji prevozi zatvorenike, odbegli robijaši postaju sledeće jelo na meniju.
U glavnim ulogama: Tom Frederik, Džanet Montgomeri, Gil Kolirin...
Režija: Deklin Obrajan, petak 21. avgust RTS 1 00.50 

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk