5793

Divlja krv

Sanguepazzo, Italija, 23 maj 2008

Sinopsis

U zoru 30. aprila 1945. godine, pet dana posle oslobođenja, u predgrađu Milana pronađena su beživnotna tela Osvalda Valentija i Luize Feride, čuvenog glumačkog para iz vremena Musolinijeve diktature.
Divlja krv
Idoli publike i najveće zvezde filmova koje je podržavao fašisticči režim, sa lakoćom su igrali uloge varalica i bezdušnih žena, njih dvoje su skandalizovali malograđansku Italiju. Zavisni od droge i skloni seksualnom promiskuitetu, živeli su život perverzniji od onog na filmu. 

Posle primirja, 8. septembra 1943. godine, kada je zemlja podeljena na dva dela, pobegli su na sever i pridružili se takozvanoj Republici Salo, poslednjoj inkarnaciji Musolinijevog ludila. Prvo su otišli u Veneciju sa namerom da snimaju tamo, a zatim se u Milanu pridružili bandama koje su činile velika zlodela. Međutim, teško je bilo razlučiti šta su bile glasine, a šta istina, čak su i sami partizani imali rezervu prema optužbama protiv ovog para. Valenti je tvrdio da su sve otuzbe izmišljene, pogotovu što nije bilo direktnih dokaza da su njih dvoje lično činili zlodela. Ali bliskost za zločincem Pjetrom Kohom i legenda o podrumu njegove vile u kome je slavni par navodno učestvovao u monstuoznim torturama, učinili su svoje. Zbog podrške fašističkom režimu platili su životima.
Divlja krv
Divlja krv

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk