4754

Crna misa

Black Mass, SAD, 18 septembar 2015

Sinopsis

Whitey Bulger bio je irski kriminalac iz Bostona, osumnjičen za silovanje i pljačku. Većini svog života proveo je u zatvoru. Kada je napustio zatvor "Alkatraz", vratio se svom tarom načinu života, krčeći sebi mesto u svetu organizovanog kriminala. Ali, istovremeno, bio je i doušnik policije, razotkrivajući italijansku mafiju...

Crna misa
On i njegov drugar Steve Flemmi, prosleđivali su informacije agentima FBi koji su se zvali John J. Connolly Jr. i Dick Morris. Tako su usledila neka medijski veoma dobro propraćena hapšenja, dok je Bulger nastavljao da se penje na lestvici najmoćnijih kriminalaca u Bostonu.
Crna misa

O Filmu

Po knjizi koju je napisao Dick Lehr

Objašnjenje naslova: Crna misa (lat. Missa niger) naziv je za rituale koje su u srednjem veku i kasnije navodno obavljale veštice na svojim okupljanjima. Cilj tih obreda bio je izrugivanje katoličkoj misi, prie svega euharistijskog slavlja. Glavni cilj takve crne mise bilo je skrnavljenje hostije kao simbola tela Isusa Hrista. Pojam „crna misa“ spominje se prvi put u Engleskoj 1896. godine. Hrišćanski autori verovali su da se tokom crne mise molitve čitaju naopačke, služi crna hostija, klanja portretu Satane, kao i da se siluju nevine devojke i žrtvuju deca i životinje.

Kasting

Režija: Scott Cooper

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk