8443

Bader Majnhof

DER BAADER MEINHOF KOMPLEX, Nemačka, Godina 2008

Sinopsis

1967. godine, u Berlin dolazi iranski šah koji je umalo ubijen prilikom demonstracija usmerenih protiv njegove politike. Levičarska novinarka Ulrike Meinhof (M. Gedeck), ogorčena situacijom u zemlji i svesna da pisanjem ne može baš mnogo toga da promeni, odluči da preduzme nešto jače i svrsishodnije.
Bader Majnhof
Mladi Nemac Andreas Baader (M. Bleibtreu) organuje, zajedno s ljubavnicom Gudrun Enslin (J. Wokalek), postavljanje bombe u frankfurtskoj robnoj kući. Iako su ga uhvatili, uspeo je da pobegne iz zatvora uz pomoć Ulrike Meinhof. Oni će osnovati Baader-Mainhof grupu, ogranak nemačke revolucionarne organizacije RAF...
Bader Majnhof

O Filmu

"Der Baader Meinhof Komplex" napet je i uzbudljiv politički film, odnosno potresna socijalna drama koja svjdoči o turbulentnim događajima koji su zahvatili Nemačku sedamdesetih godina. Radi se o adaptaciji istoimenog nemačkog bestselera Stefana Austa o jednoj od najpoznatijih terorističkih grupa čiju su jezgru tvorili Andreas Baader i bivša novinarka Ulrike Meinhof. Film svedoči o njihovom "usponu i padu" i bavi se svim okolnostima koje su to omogućili. Snimljen u stilu političkih filmova iz sedamdesetih godina, s brojnim dokumentarističkim kadrovima, film, zahvaljujući i izvrsnim glumačkim ostvarenjima, predstavlja uspelo djelo ovoga žanra.

Kasting

Uloge: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhl, Jan Josef Liefers
Scenaristi: Bernd Eichinger i Uli Edel
Reditelj: Uli Edel
Bader Majnhof

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk