12444

Žena u crnom

The Woman in Black, Velika Britanija, Kanada, 03 februar 2012

Sinopsis

Mladi akvokat Artur Kips (Daniel Radcliffe) primoran je da ostavi trogodišnjeg sina da bi otputovao u zabačeno selo Krajtin Giford kako bi sredio zaostavštinu nedavno preminule vlasnice “Kuće u jeguljinoj močvari”. Kada stigne u jezivu, staru zgradu, on otkriva mračne tajne u prošlosti meštana, a njegov osećaj neprijatnosti se produbljava kada primeti misterioznu ženu obučenu u crno.
Žena u crnom
Početkom aprila 2012. producentska kuća Hammer Films objavila je da će snimati i nastavak filma koji trenutno ima radni naslov “Žena u crnom: anđeli smrti”. Nastavak je opisan kao priča koja se događa 40 godina posle radnje prvog filma, kada lik Artura Kipsa, ali kao duh, pomaže paru koji će se obresti u tajnovitoj kući da zauvek unište ženu u crnom.
Žena u crnom

O Filmu

Kada je Suzan Hil objavila roman „Žena u crnom“ 1982. godine, nije ni slutila da će on preći u toliko mnogo medija. „Ne pišete knjigu za neki drugi medij. Samo napišete knjigu i onda je drugi ljudi preuzmu.“ Ona se navikla na činjenicu da njena dela bivaju adaptirana, posebno „Žena u crnom“, koja je prvo pretvorena u TV film, zatim radio seriju, pozorišni komad, a sada i u igrani film.

Za ulogu Artura Kipsa, reditelj Džejms Votkins je tražio mladog glumca sa talentom da iznese miks tuge i ranjivosti na veliko platno. Glumac svetski poznat po ulozi Harija Potera, bio je očigledan izbor. “Sastao sam se sa Danijelom i dugo smo pričali i videli smo karakter na isti način”, kaže on. “Artur Kips je raskošan karakter i mnogo mračniji od prethodnog njegovog rada.”
Džejn Goldman je bila uključena u proces adaptiranja knjige mnogo ranije nego što je Danijel izabran. “Uvek sam zamišljala Artura kao mladića”, kaže ona. “Posebno kada je smešten u tu eru i kada sam razmišljala o njegovom položaju u zajednici.”
“Danijel je scenario pročitao u avionu na putu za SAD i kada je stigao, odmah je pozvao agenta i rekao da želi tu ulogu”, kaže reditelj.
Redklif je za ovu ulogu video da se mora udaljiti od role dečaka čarobnjaka koja ga je proslavila. “Vrlo sam ponosan na Harija Potera”, kaže Danijel. “Ali sada, moram dokazati publici da sam vrlo ozbiljan kada je gluma u pitanju i mislim da je pravi način za to otpočeti sa izborom nekog zanimljivog materijala.”
Scenario i susret sa rediteljem bili su dovoljni da ubede mladog glumca da uloga Artura Kipsa može za njega biti pravi izazov. “Artur je veoma kompleksan, on je zanimljiv karakter i drago mi je što sam prihvatio ovu ulogu”, dodaje Danijel.
Prilika da glumi u viktorijanskoj priči o duhovima je takođe bila izazov. “Kada sam prvi put sreo Džejmsa, on je pomenuo Kjubrikovu izjavu kako svi filmovi sa natprirodnim elementima su inherentno utešni jer impliciraju na život posle smrti”, objašnjava on. “Odjednom, imamo momka koji je izgubio suprugu, odlazi u ovu udaljenu kuću i počinje da vidi duh mrtve žene. Razlog zbog koga ostaje tamo i pokušava da je pronađe je to što kod njega postoji skrivena želja ili instinkt da dobije neku vrstu sigurnosti da je njegova žena na boljem mestu.”
Za reditelja, Danijel Redklif donosi osećaj zrelosti za ulogu Artura i to je tačno ono što je tražio. “On je jednostavno toliko posvećen zanatu”, dodaje on. “On je uložio mnogo poverenja u mene i dozvolio mi da ga odvedem na različita mesta u smislu njegovog rada i uloge. Mislim da je zasta istražio aspekte sebe i kao glumac igra na različite načine.”
Votkins smatra da će publika biti iznenađena Redklifovom transformacijom za tu ulogu. “To je ponovno otkrivanje Dena, njega kao odraslog glumca”, kaže on. “Mislim da će publika ostati bez daha kada vidi novog Danijela.”

Kasting

Scenario: Susan Hill (roman), Jane Goldman (scenario)
 
Uloge: Daniel Radcliffe (Hari Poter), Janet McTeer, Ciarán Hinds
Žena u crnom

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk