8290

Sjene

Srbija

Sinopsis

Film „Sjene“ je master rad Miloša Ljubomirovića na Fakultetu Dramskih umetnosti, smer Filmska i TV produkcija, koji je proistekao iz ideje da se na pravi način da doprinos obeležavanju stogodišnjice Sarajevskog atentata i početka Prvog svetskog rata. Težište filma je na austrijskom čuvaru češke nacionalnosti, Františeku Leblu i jednoj neprospavanoj noći posle Velikog rata u kojoj on evocira uspomene na boravak Mladobosanaca u Terezinu.
Sjene
 Prisećanje na mučenja u kojima je učestvovao u periodu od skoro 4 godine boravka Gavrila Principa i drugova u tamnici Terezin i razgovore Principa sa psihijatrom Papenhajmom, u Leblu stvaraju osećaj krivice koji ga polako odvlači u stanje gde se teško razgraničava stvarnost od fikcije. Svakim događejem koji izranja iz prošlosti Lebl sve više spoznaje istinu i u njemu se javlja želja za iskupljenjem. 
Sjene

O Filmu

Povodom premijere filma, biće održana i tribina na kojoj će kao govornici učestvovati i sam reditelj i producent filma Miloš Ljubomirović, scenarista Srđan Banović, književnik i saradnik na scenariju Muharem Bazdulj, kao i istoričar Čedomir Antić.

Kasting

Uloge: Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Aleksandar Radojičić, Dragan Petrović Pele,Luka Mijatović

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk