24089

Hitler - rađanje zla

Hitler: The Rise of Evil , SAD, Kanada, Godina 2003

Sinopsis

Prvi deo filma o Adolfu Hitleru...

Priča počinje upoznavanjem mladića koji polako razvija psihopatski karakter, nastavlja se njegovim odrastanjem tokom kojeg se razvija u čoveka spremnog da iskoristi očajničku potrebu čitave nacije da pronađe vođu za kojim bi krenula. Njegova motivacija je gnev. Njegov ego ga usmerava na mračnu stranu. Njegovo ime je Adolf Hitler.

Hitler - rađanje zla

On se bori sa svetom, za koji veruje da mu duguje štošta, uvlačeći Nemačku u mračnu igru koja će dovesti do velike propasti.
Ovaj film bavi se periodom od Hitlerovog detinjstva do sticanja apsolutne vlasti u Nemačkoj 1934. godine. Obuhvaćen je Hitlerov propali pokušaj da postane umetnik, njegova frustracija dok gleda kako mu se nova domovina raspada po šavovima u Prvom svetskom ratu, njegova odlučnost da Nemačku vrati na noge koristeći strahovitu bedu koja je zemlju zahvatila posle rata, okoreli antisemitizam, njegovo hapšenje 1923. godine, objavljivanje zloćudnog dela “Moja borba”, rastući nacionalsocijalizam, te fatalna greška koju je načinio senilni nemački kancelar Fon Hindbenburg, koji je 1933. godine - u želji da ga neutrališe - Hitleru dodelio naizgled nebitnu političku funkciju.
Tu je i Hitlerova propala ljubavna afera sa Geli Raubal i dugogodišnja veza sa Evom Braun.

Hitler - rađanje zla
Hitler - rađanje zla

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk