Edvard Berns

Biografija

Miljenik je publike i kritike. Međunarodnu slavu je stekao filmom „The Brothers McMullen“, s kojim je 1995. na „Sandensu“ osvojio nagradu Velike komisije.  Film je režirao, napisao scenario i u njemu glumio glavnu ulogu. Koštao je samo 25.000 dolara i zaradio preko deset miliona u domaćim bioskopima kao najprofitabilniji film 1995. Osvojio je i nagradu za najbolji prvenac 1996. na „Independent Spirit Awards“.
Drugi film „She’s The One“ s Dženifer Aniston i Kameron Dijaz, pokazao je njegovu svestranost.
Berns nastavlja s radom uključujući ljubavnu komediju za „Paramaunt“ -  „Sidewalks Of New York“, „Purple Violets“, i najnoviji „Nice Guy Johnny“. „Purple Violets“ je prvi film u istoriji koji je premijerno prikazan putem aplikacije iTunes, a Berns je nastavio u istom smeru, pa je za film „Nice Guy Johnny“ takođe koristio digitalnu distribuciju.  
Deseti put kao pisac, reditelj i glumac pojavljuje se u romantičnoj drami „Newlyweds“, koja je premijerno prikazana 2011. na festivalu „Trajbeka“. „Newlyweds“ je njegov šesti film na programu festivala, a prikazan je na samom zatvaranju.
S Tomom Henksom i Metom Dejmonom je glumio u Stiven Spilbergovom slavnom delu „Saving Private Ryan“. Gledali smo ga u trileru „15 Minutes“ s Robertom De Nirom, u filmu „Confidence“ s Dastinom Hofmanom i u komediji „27 Dresses“ sa Katrin Hejgl. Nedavno je glumio u „Man On A Ledge“ sa Semom Vortingtonom i Elizabet Benks, i u filmu Dženifer Vestfeld „Friends With Kids“.

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk