Ajde, da se lajkujemo...

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem Facebook profilu, postanete prijatelji i učestvujete u stvaranju Filmovanja. Takođe vas čekaju i interesantne nagrade...
mojtv.hr - kompletan tv program
12062


Potomci

The Descadents, Sjedinjene Američke Države, 18 novembar 2011

Sinopsis

Met King (Džordž Kluni), otac dve devojčice, prinuđen je da preispita svoju prošlost i upravlja svojom budućnošću kada njegova supruga Elizabet biva teško povređena u nesreći na brodu i pada u komu. Met prilično nespretno pokušava da popravi odnose sa kćerkama – desetogodišnjom, prerano sazrelom Skoti (Amanda Miler) i sedamnaestogodišnjom, buntovnom Aleksandrom (Šailin Vudli), a istovremeno se premišlja da li da proda basnoslovno vrednu porodičnu zemlju na Havajima. Met odlučuje da produbi odnos sa kćerkama, koje je zbog posla zapostavio, i posveti se porodici pošto mu se žena oporavi.

Međutim, starija kćerka mu raspršuje snove i saopštava da ga je Elizabet varala. Ta vest Metu na neki način olakšava bol i on usmerava pažnju na druge stvari – zajedno sa ćerkama daje se u urnebesnu potragu za ženinim ljubavnikom i uz put shvata da je pred odlukama koje će mu promeniti život i omogućiti mu da izgradi potpuno drugačiji odnos sa porodicom.

O Filmu

„Potomci“ su snimljeni prema istoimenom romanu mlade autorke sa Havaja, Kaui Hart Hemings.

Hemingsova je uspela da uključi havajsku kulturu u njenu priču o čoveku u problemima koji traga za iskupljenjem, zato što je i sama odrasla u nekonvencionalnoj havajskoj porodici, kao pastorka čuvenog šampiona u jedrenju na dasci i lokalnog političara Freda Hemingsa juniora. Kada je počela da piše kratke priče, odmah se trudila da kombinuje teme porodice, zemlje, istorije i nasleđivanja. „Potomci“ su počeli kao kratka priča pod nazivom „Manji ratovi“, koju je Hemingsova počela da piše u licu najmlađe ćerke Skoti. Kasnije se predomislila i odlučila se na više nego smelu varijantu za mladu spisateljicu – da piše u licu sredovečnog muškarca Meta Kinga.

Taj rizik je isplatio i promenio sve: roman više nije bio samo priča o grupi tvrdoglavih individualaca, već o ocu koji pokušava da sačuva porodicu.

Kasting

Igraju i: Shailene Woodley, Beau Bridges, Robert Forster, Judy Greer, Matthew Lillard, Nick Krause, Amara Miller, Mary Birdsong, Rob Huebel, Patricia Hastie

Podeli sa prijateljima

Get Adobe Flash player

Komentari preko Facebook-a

copy; 2010 Filmovanje. All rights reserved.