Special Feature
Recent News
11444


Čovek na ivici

Man on a Ledge, Sjedinjene Američke Države, 27 januar 2012

Sinopsis

Bivši policajac, sada prevarant, preti da će skočiti sa zgrade menhetenskog hotela. Njujorška policija angažuje ženu psihologa da ga odgovori od namere. Međutim, policija nije svesna činjenice da je sve to farsa, da bi se prikrila velika pljačka dijamanata.

Kasting

Režija: Asger Leth  

Uloge: Sam Worthington, Anthony Mackie, Jamie Bell, Elizabeth Banks, Edward Burns, Genesis Rodriguez

Kritika

Jedan prilično dobar krimić. Onakav kakvi su se pravili 80-tih i 90-tih, u najboljem smislu tih odrednica...

Ponekad baš dobro dođe da se odgleda ovako nešto. Optimistično, u kom dobri momci praše neveljalce na kraju (ups, ovo je spojler... ali bez njega, užitak ne bi bio potpun... a manje-više, uglavnom se takav kraj i očekivao, štoo je dobro!)

Simpatično, za sve one koji veruju da će nas "mali zmaj" spasiti, a da će dežurne babaroge završiti tamo gde bi im po zakonitostima istorije i trebalo da bude mesto - u zaboravu.

Moram priznati, ovaj film nosi i određenu originalnost po pitanju zapleta - čovek ceo film visi na simsu, dok se kod njega svašta dešava... Ima tu i malo satire na aktuelni ljudsko stanje svesti koje prevazilazi samo ovaj film.

Dovoljno za dobru ocenu! Dapače...

 

Đorđe Mijušković

Podeli sa prijateljima

Get Adobe Flash player

Komentari preko Facebook-a

Ajde da se lajkujemo...

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem Facebook profilu, postanete prijatelji i učestvujete u stvaranju Filmovanja. Takođe vas čekaju i interesantne nagrade...

Hit Dana Film

copy; 2010 Filmovanje. All rights reserved.