Special Feature
Recent News
26457


Hitler - rađanje zla

Hitler: The Rise of Evil , Kanada, Sjedinjene Američke Države, 2003

Sinopsis

Prvi deo filma o Adolfu Hitleru...

Priča počinje upoznavanjem mladića koji polako razvija psihopatski karakter, nastavlja se njegovim odrastanjem tokom kojeg se razvija u čoveka spremnog da iskoristi očajničku potrebu čitave nacije da pronađe vođu za kojim bi krenula. Njegova motivacija je gnev. Njegov ego ga usmerava na mračnu stranu. Njegovo ime je Adolf Hitler.

On se bori sa svetom, za koji veruje da mu duguje štošta, uvlačeći Nemačku u mračnu igru koja će dovesti do velike propasti.
Ovaj film bavi se periodom od Hitlerovog detinjstva do sticanja apsolutne vlasti u Nemačkoj 1934. godine. Obuhvaćen je Hitlerov propali pokušaj da postane umetnik, njegova frustracija dok gleda kako mu se nova domovina raspada po šavovima u Prvom svetskom ratu, njegova odlučnost da Nemačku vrati na noge koristeći strahovitu bedu koja je zemlju zahvatila posle rata, okoreli antisemitizam, njegovo hapšenje 1923. godine, objavljivanje zloćudnog dela “Moja borba”, rastući nacionalsocijalizam, te fatalna greška koju je načinio senilni nemački kancelar Fon Hindbenburg, koji je 1933. godine - u želji da ga neutrališe - Hitleru dodelio naizgled nebitnu političku funkciju.
Tu je i Hitlerova propala ljubavna afera sa Geli Raubal i dugogodišnja veza sa Evom Braun.

Podeli sa prijateljima

Get Adobe Flash player

Komentari preko Facebook-a

Ajde da se lajkujemo...

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem Facebook profilu, postanete prijatelji i učestvujete u stvaranju Filmovanja. Takođe vas čekaju i interesantne nagrade...

Hit Dana Film

copy; 2010 Filmovanje. All rights reserved.