Ajde, da se lajkujemo...

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem Facebook profilu, postanete prijatelji i učestvujete u stvaranju Filmovanja. Takođe vas čekaju i interesantne nagrade...
30962


Hobit: Neočekivano putovanje

The Hobbit: An Unexpected Journey, Novi Zeland, Sjedinjene Američke Države, 14 decembar 2012

Sinopsis

Hobit Bilbo Bagins počinje putovanje na Usamljene planine. Prati ga grupa patuljaka, a namera im je da povrate blago ukradeno od strane zlog zmaja.

Kritika

Zašto nećemo da gledamo "Hobita"?

- Zato što je za sagledavanje celokupnog utiska potrebno da se čeka tri godine, kako bi se odgledala tri zasebna filma, kao da je u pitanju neka razvučena latinoamerička ili bliskoistočna televizijska serija, a ne bioskopski film (Šta ako u međuvremenu bude smak sveta, pa nismo u priliici ni da vidimo preostale predviđene filmove?)

- Zato što je klasično književno fantastično delo, skromnog obima strana, oko 400, bespotrebno razvučeno u predviđenih devet sati filma (kažu da su u prvom filmu opisana dešavanja na samo 130 originalnih strana u romanu, odnosno da je za svaku stranu bilo potrebno da se snimi čak minut i 20 sekundi filmskih slika, što je mnogo više nego da se ta strana - pročita!)

-  Zato što sve gore navedeno ima ukus mamipare, odnosno jedine svrhe u hranjenju džepova onih koji su u filmskoj industriji dovoljno dugo da požale što se nisu setili da "Gospodare prstenova" snime u bar 15 epizoda, kad su već jadnog "Hobita" mogli ovoliko da razapnu uništavajući mu svu lepotu logike vanvremenskog književnog dela, napisanog tamo neke nepamtljive 1937. godine.

 

Urednici Filmovanja

Podeli sa prijateljima

Get Adobe Flash player

Komentari preko Facebook-a

copy; 2010 Filmovanje. All rights reserved.