19292


Džek Rajan: Regrut iz senke

Jack Ryan: Shadow Recruit , Sjedinjene Američke Države, 17 januar 2014

Sinopsis

Zasnovan na liku CIA analitičara koji je stvorio majstor špijunaže, Tom Klensi, „Džek Rajan: Regrut iz senke“ prati Rajana (Kris Pajn) od njegovog mirnog, dvostrukog života veterana koji je postao direktor na Vol Stritu do uzbudljive inicijacije u svet traženog američkog agenta koji je na tragu masovne terorističke zavere u Moskvi.
Njegovim prijateljima i porodici Rajan deluje kao običan direktor u Njujorku, ali on se tajno prijavio u CIA-u pre mnogo godina. Uveden je kao genijalni doktor nauka koji se bavi svetskom statistikom, ali kad Rajan razotkrije detaljan plan da se sruši američka ekonomija i podstrekne globalni haos, postaće jedini čovek koji ima moć da to zaustavi. Postaće pravi operativac, bačen u svet intrige, obmane i smrtonosne sile. Naći će se u procepu između ćutljivog šefa Harpera (oskarovac Kevin Kostner), verenice koja ne zna ništa o njegovom poslu, Keti (Kira Najtli) i briljantnog ruskog oligarha (Kenet Brana). Džek će morati da se suoči s novom realnošću u kojoj ne sme nikom da veruje, a u kojoj sudbine miliona zavise od toga da on otkrije istinu. Pored svega toga on je i u trci s vremenom da ostane korak ispred svih ostalih...

Kritika

"Dosadna, montažna zbrka, sa apsurdnim rezovima u akciji, nije vredna velikih očekivanja u nastavku franšize." 

"A boring, editing mess with an absurd jump cut in the action not worthy of a major hoped-for franchise."

Victoria AlexanderLas Vegas Informer link

 

"Film je dobro odglumljen tu i tamo, nalazi se negde na pola puta između toga da bude idiotski špijunski film za adolescente i razuman triler za relativno odrasle" 

"'Jack Ryan: Shadow Recruit'," well acted up and down, feels caught halfway between being an idiotic spy picture for adolescents, and a reasonably grown-up thriller for reasonably grown-up grown-ups.

Michael PhillipsChicago Tribune link

Podeli sa prijateljima

Get Adobe Flash player

Komentari preko Facebook-a

copy; 2010 Filmovanje. All rights reserved.