Paypal Donacije

Enter Amount:

Ajde, da se lajkujemo...

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem Facebook profilu, postanete prijatelji i učestvujete u stvaranju Filmovanja. Takođe vas čekaju i interesantne nagrade...

Filmski meni

5458


Braća

Veljekset, Finska, 18 mart 2011

Sinopsis

Ako vas ovaj film podseti na Braću Karamazove na dobrom ste putu. Komedija Mike Kaurismakija urađena je po motivima tog romana Fjodora Mihajloviča, ali i po Šekspirovom Kralju Liru.

Ivar ('51, pisac), Mitja (49 godina, producent i Torsten ('51, čuvar) - braća su koja imaju istog oca - Paava, ali svi su oni rođeni od različitih majki. Nisu se videli dugo vremena i. susreću se na 70. očev rođendanPočinju da sortiraju stvari i prepoznaju neke od bolnih uspomena iz prošlosti i neugodne istine o ocu, koga okrivljuju za sve propuste svojih života.

O Filmu

Estetski gledano, film jeste nastavak Kaurismakijevog prethodnog Tri mudraca jer Braća su, takođe, rezultat vrhunske improvizacije. Mika Kaurismaki je napisao scenario, ali ga nije pokazao glumcima. Pet dana snimao ih je sa dve kamere dajući im samo neophodne impute. Rezultat je glumački bravurozan film koji će otkriti savremenost i svevremenost Dostojevskog i Šekspira.

Kritika

Uloge: Kari Heiskanen, Timo Torika, Perti Sveholm

Podeli sa prijateljima

Get Adobe Flash player

Komentari preko Facebook-a

copy; 2010 Filmovanje. All rights reserved.